DB Schenker ograničava obim pošiljaka zbog problema sa kapacitetom

Nemački logistički gigant DB Schenker, ograničava do daljnjeg svoje svakodnevne teretne pošiljke, zbog povećane potražnje koja stvara uska grla u kapacitetima.

Markus Putz, generalni direktor DB Schenker za Nemačku i Švajcarsku, rekao je da će se kompanija zasad fokusirati na postojeće kupce:

Naš cilj je da optimalno služimo našim kupcima – ali to je moguće samo do određenog obima. Zbog izuzetno velike potražnje, moramo postupiti selektivno kako bismo zaštitili mrežu i naše postojeće kupce.

Kompanija kaže da je ovakav potez potreban kako bi se zaštitili kupci i održao kvalitet usluge.


DB Schenker, bez obzira na to, nisu jedini logistički operateri koji imaju problema sa kapacitetima usred navale potražnje. Još u aprilu, DSLV Bundesverband Spedition & Logistik čak je izvestio o „cunamiju pošiljki“.

Jochen Eschborn, član odbora evropske teretne mreže ELVIS AG, takođe upozorava da u Nemačkoj trenutno postoji ogroman nedostatak prostora za teret.

Situacija na nemačkom tržištu tereta trenutno je katastrofalna. U pozadini su ogromne količine tereta, ali s druge strane postoji uski teretni prostor jer su mnogi prevoznici imali smanjile kapacitete kamiona zbog koronavirusa.”

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...