DB Schenker nudi paket stabilnosti konkurentskim kompanijama

Vodeći globalni dobavljač logističkih usluga DB Schenker, odobrio je Paket stabilnosti za kupce usluga svog konkurenta Damca. Namenjen kompanijama pogođenim posledicama pandemije, paket uključuje ponudu za preuzimanje kratkoročnih ugovora o uslugama do ugovornog perioda od dva meseca, pod istim uslovima koje su kupci dogovorili sa Damcom. Paketom stabilnosti DB Schenker daje odgovor na tržišne nemire nakon najave A.P. Moeller-Maerska o ukidanju brenda Damco i njegovog poslovanja FCL NVOCC.

„Stabilni uslovi obećavaju stabilne lance snabdevanja: to je ono što DB Schenker zastupa. Poslednja stvar koja trenutno treba brodarima je dalja neizvesnost. Dajemo ponudu svima onima koji traže dugoročnu sigurnost i pouzdanost. Naši savetnici za odnose sa kupcima su odmah dostupni“, Thorsten Meincke, član upravnog odbora za vazdušni i okeanski transport tereta u DB Schenker

Da bi neometano preuzeo ove obaveze, DB Schenker može pristupiti globalno obezbeđenim okeanskim teretnim kapacitetima u kratkom roku. Za kompanije koje imaju duže ugovore sa Damcom, DB Schenker se obavezuje da će dati kratkoročne ponude sa prioritetima. Damco-ovi kupci koji su spremni da iskoriste ponudu mogu se obratiti lokalnim stručnjacima za DB Schenker ili putem mejla customer-advisori@dbschenker.com.

izvor: eurologport.eu

Image by Alexander Kliem from Pixabay