DB Schenker dalje transformiše IT infrastrukturu u saradnji sa Microsoft Azure

DB Schenker sarađuje sa Microsoftom kako bi ubrzao transformaciju dobavljača logističkih usluga ka vodećoj globalnoj digitalnoj logističkoj kompaniji. U okviru ove saradnje, DB Schenker je postavio sledeće prekretnice za evoluciju svog budućeg pristupa „logistika kao usluga“.

Markus Sontheimer, direktor informacionih tehnologija/CDO u DB Schenker: „Mi u DB Schenkeru trudimo se da buduća logistika postane sve inteligentnija. Naše digitalne usluge stvoriće vrednost za naše kupce čineći lance snabdevanja više vođenim podacima i efikasnijim. Korišćenje Microsoft Azure-a pojačaće našu sposobnost da neometano povežemo naše usluge zasnovane na oblaku sa našim realnim logističkim rešenjima. “

Ulrich Homann, korporativni potpredsednik i ugledni arhitekta, Cloud + AI u Microsoftu rekao je: „Ulaganja u digitalne tehnologije pomažu kompanijama da preiminuju svoje poslovanje i izgrade agilnije i otpornije poslovanje. Koristeći Microsoft Azure, DB Schenker omogućava organizacijama da redefinišu svoje lance snabdevanja i ubrzaju isporuku nove vrednosti za kupca. “

DB Schenker će migrirati ključne infrastrukturne usluge na Azure. Ovo će poboljšati sigurnost, brzinu i skalabilnost usluga zasnovanih na oblaku DB Schenker-a. DB Schenker je već započeo prve projekte migracije u oblak koristeći Azure program migracije u nekoliko državnih organizacija. AMP podržava najbolje prakse, smernice, direktan pristup Azureovim inženjerima, alate i subvencionisane partnerske usluge.

Nova usluga velikih podataka na Azureu omogućiće DB Schenkeru da analizira i optimizuje količine, kapacitete i performanse lanca isporuke u gotovo realnom vremenu. U ranijoj fazi ove saradnje, DB Schenker je glatko preselio čitav svoj digitalni radni prostor za više od 60.000 zaposlenih u oblak oslanjajući se na Microsoft 365. Efikasnost i udobnost digitalnog radnog mesta bili su ključni za kontinuitet poslovanja DB Schenker-a način rada u vreme pandemije COVID-19.

izvor: logistics-manager.com

foto: worldcargonews.com

Pročitajte i...