DB Schenker cilja na farmaceutsku industriju i pojačava svoje partnerstvo sa Cargolux

DB Schenker uspostavlja novi portfelj zdravstvenih usluga pod nazivom DB SCHENKERlife +, a takođe se udružio sa Cargolux-om kako bi pokrenuo nedeljnu punu teretnu liniju između Luksemburga i Indianapolisa, počev od januara 2021. godine.

Prvobitna usluga Cargolux-a između matične baze u Luksemburgu i glavnog grada Indijane otvorena je 2005. godine da bi podržala poslovanje DB Schenkera u regionu, ali nije bila namenjena špediteru.

Saradnja je tokom godina rasla i sada je zacementirana kroz ovo namensko rešenje za nedeljne čartere koristeći Boing 747F.

Veronikue Dameme, šefica globalne vertikalne zdravstvene zaštite u DB Schenker, rekla je: „Naš novi portfolio proizvoda DB SCHENKERlife + nudi izuzetan kvalitet, bezuslovnu sigurnost i potpuno pouzdane logističke usluge. Saradnja sa Cargolux-om proširuje osnovu za naš robustan globalni program BDP-a i prilagođene usluge kao što su vazdušni koloseci, praćenje non-stop, isporuke ambalaže ili telemetrijski uređaji. U tako promenljivim vremenima DB SCHENKERlife + pruža hitno potrebnu transparentnost i predvidljivost.“

Domenico Ceci, izvršni potpredsednik Cargolux-a za prodaju i marketing: „Cargolux ima zadovoljstvo da pokrene ovu novu nedeljnu uslugu čartera u saradnji sa DB Schenker. Obe kompanije uživaju plodno i obostrano korisno partnerstvo tokom proteklih 15 godina i rado ćemo proširiti ovu uspešnu saradnju”.

Sa stručnošću u rukovanju farmaceutskim proizvodima širom svoje mreže i posvećenim zdravstvenim centrom u Luksemburgu, Cargolux se smatra idealnim partnerom za DB SCHENKERlife +.

Nova nedeljna veza između Luksemburga i Indianapolisa čini portfelj prilagodljivih usluga DB Schenkera dostupnim u regionima sveta sa najvećom potražnjom za zdravstvenim i farmaceutskim proizvodima i stvara kapacitete za potencijalne potrebe za transportom vakcina Covid-19.

izvor@foto:aircargonews