Dachser otvara novo skladište u Karlsruheu

Nemačka logistička kompanija Dachser, započela je sa radom na novom skladištu opasnih materija, koje se prostire na 21.800 kvadratnih metara u okrugu Malsch-a, blizu Karlsruhe-a, u Nemačkoj. Objekat je posebno opremljen za sigurno skladištenje hemijskih proizvoda i opasnih materijala kao što su boje, premazi i lepkovi, na ukupno 43.000 paletnih mesta. Dachser je uložio više od 20 miliona evra u ovo skladište. Baden-Vurttemberg, jedna je od prvih pet nemačkih država po prihodima hemijske industrije.

Kao takva, postoji velika potražnja za logističkim kompanijama koje mogu poslužiti kao pouzdan transportni partner, a koji istovremeno nude sigurno skladištenje hemijskih proizvoda i opasnih materija. Dachser-ov logistički centar Karlsruhe, izrastao je u najvažnije središte logistike za hemijske proizvode u evropskoj mreži globalnih logističkih dobavljača. Dodatna prednost lokacije su odlične veze sa Francuskom – odredište broj 1 za nemački izvoz hemikalija.

 Radovi na izgradnji novog skladišta opasnih materija počeli su u proleće 2018. godine, a prvi kupci su započeli sa useljenjem tokom februara 2019. Službenim puštanjem u pogon pre nekoliko nedelja, svi radovi su završeni. Sve usluge prevoza, skladištenja i logistike skladišta opasnih materija već su pokrenute, a direktne dnevne rute ih objedinjuju u Dachserovu povezanu evropsku mrežu.

Stručnost za hemijsku industriju

Novo skladište opasnih materija može smestiti 43.000 paleta na 21.800 kvadratnih metara podne površine. Podeljen je u devet sekcija odvojenih zaštitnim zidovima. Svaka sekcija ima automatski sistem za gašenje požara sa plafonskim i sistemskim prskalicama. Podovi su posebno dizajnirani da zadrže isticanje proizvoda i protivpožarnu vodu, dok barijere na izlazima otpadnih voda pružaju pojačanu zaštitu podzemnih voda.

Dachser je kompanija koja ima iskustva u rukovanju opasnim materijalima i koja nudi globalno rešenje u industriji, DACHSER Chem-Logistics, koje je prilagođeno specifičnim logističkim potrebama hemijske industrije i primenjuje najviše sigurnosne standarde. Na primer, kompanija ima centralni tim za upravljanje opasnom robom i 226 regionalnih službenika za sigurnost opasne robe.

izvor: theloadstar.com

photo by Pexels.com

Pročitajte i...