CMA CGM proširuje svoju flotu sa još dva teretna aviona Boing 777

Dva aviona Boeing 777 naručena su u februaru 2021. godine sa lansiranjem novog odeljenja CMA CGM posvećenog vazdušnom transportu. Uz dodatak ova dva aviona, flota CMA CGM AIR CARGO sada se sastoji od 6 aviona, kompanija planira da do 2026. godine ima 12 aviona Boing i Airbus.

Da bi pomogao da se dođe do tog broja, CMA CGM AIR CARGO je sada takođe otkrio još jednu narudžbu od dva dodatna Boinga 777 sa isporukom planiranom do 2024.

„Boing 777 Freighter će obezbediti CMA CGM AIR CARGO fleksibilnost za raspoređivanje aviona širom svoje rastuće mreže avio-tovara u Evropi, Severnoj Americi i Aziji, pošto Grupa sledi svoju posvećenost da svojim klijentima ponudi kompletan spektar transportnih i logističkih rešenja“, navodi se u saopštenju CMA CGM.

Kao najveći svetski dvomotorni teretnjaci sa najvećim dometom, Boing 777 mogu da nose maksimalnu nosivost od 107 tona i imaju domet od 9.200 kilometara, što će omogućiti CMA CGM AIR CARGO da poveća svoju uslugu avio-tovara nudeći više međunarodnih destinacija.

„Prijem naša prva dva Boing 777 teretna aviona i ova nova porudžbina dva dodatna aviona predstavlja prekretnicu u proširenju naše flote“, rekao je Olivije Kazanova, izvršni direktor CMA CGM AIR CARGO. „Sa četiri teretna aviona Boing 777 do 2024. godine, koji će dopuniti našu postojeću flotu od 4 aviona, CMA CGM Air Cargo će proširiti svoju mrežu, povezujući Evropu, Aziju i Ameriku i našim klijentima obezbediti asortiman transportnih i logističkih rešenja po meri, zahvaljujući moderna, tehnički i ekološki efikasna flota“.

Rikardo Kavero, potpredsednik prodaje i marketinga za Evropu, Izrael i Tursku za Boing komercijalne avione rekao je: „Oduševljeni smo što je CMA CGM AIR CARGO postavio inkrementalnu porudžbinu za dva nova teretna aviona Boeing 777. Isporukom svoja prva dva teretna aviona, CMA CGM AIR CARGO će ispuniti svoje obećanje svojim klijentima da će obezbediti logistička rešenja od kraja do kraja. Operativna efikasnost Boeing 777 Freighter bez premca omogućiće CMA CGM-u da upravlja avionom u širokoj globalnoj mreži vazdušnog tereta.“

izvor&foto: gcaptain.com

Pročitajte i...