CMA CGM proširuje svoje servisne kanale putem terminala Suksawat

U današnjoj žestokoj konkurenciji u logističkoj industrije, svaki pružalac logističkih usluga mora se pokrenuti da ponudi kupcima najefikasnija rešenja iz menadžmenta, ljudskih resursa i tehnoloških aspekata. Da bi dalje zadovoljili neprestano rastuće zahteve kupaca, dobavljači takođe moraju stalno da šire svoje usluge. CMA CGM, svetski lider u špediciji i logistici, u trci je da pruži najbolje rešenje. Nedavno je povisio svoje standarde usluga na Tajlandu najavom usluge teglenice sa terminala Suksawat, jer kompanija teži da ponudi alternativni izbor usluga za kupce koji svoje kontejnere izvoze iz luke Bangkok i okoline u luku Laem Chabang.

Nova usluga

Danas luka Laem Chabang deluje kao primarni ulazni i izvozni ulaz na Tajlandu. Ovo prvo mesto ranije je zauzela luka Bangkok, koja je od tada dostigla ograničenja prostora i kapaciteta, posebno za plovila veće veličine.

Kontejnerske pošiljke stižu do luke Laem Chabang pomoću nekoliko načina prevoza, uključujući kamione, vozove iz kopnenog skladišta Lat Krabang ili brodove sa teglenicama. Svaki način rada ima svoje prednosti i nedostatke u pogledu troškova, odredišta kontejnera, vremena tranzita i uticaja na životnu sredinu.

CMA CGM je lansirao ovu uslugu teglenice do luke Laem Chabang kao alternativnu mogućnost prevoza za izvoznike, posebno one koji prevoze smrznute morske plodove i konzerviranu hranu od Samut Sakhon-a, kao i tekstil i odeću iz zapadnog dela Tajlanda.

Lokal terminala Suksawat nalazi se na zapadnoj strani reke Chao Phraia, puta Suksawat, Samut Prakan, pored industrijskog kružnog puta i puta Kanchanapisek. To omogućava izvoznicima koji se nalaze na jugu i zapadu Bangkoka da putuju do terminala Suksawat i smanjuje troškove prevoza do ICD-a ili drugih privatnih terminala duž reke Chao Phraia.

Pored toga, usluga teglenice sa terminala Suksawat direktno je povezana sa terminalom LCIT u luci Laem Chabang, gde pozivaju nedeljne usluge CMA CGM grupe JAKS, JTVS i LCKS.

Ovaj specijalni savez između CMA CGM Grupe i LCIT terminala omogućava efikasnije upravljanje logistikom. Takođe nudi više mogućnosti i pruža uvoznicima i izvoznicima alternativni put povezan sa globalnim tržištem.

Brod na teglenici može da nosi do 250 TEU, što ga čini najefikasnijim načinom transporta za kontejnere na Tajlandu. Prevoz teglenicom takođe oslobađa manje zagađenja u poređenju sa drugim načinima prevoza. Stoga je usluga teglenice pogodna za kupce usmerene na životnu sredinu koji su usklađeni sa ciljevima CMA CGM grupe da smanje emisiju ugljen-dioksida za 50 procenata do 2030. godine i budu ugljen-neutralni do 2050. godine.

Pružalac usluge logistike od vrata do vrata

Usluga teglenice deo je strategije razvoja usluga kompanije CMA CGM Thailand da bi se obezbedila besprekorna domaća logistička usluga „od vrata do vrata“ koristeći različite načine prevoza.

Izvoznici obično moraju da planiraju čitav put otpreme svoje robe. Od porekla pošiljke do odredišta, kupci moraju kontaktirati i uspostaviti vezu između dobavljača usluga kamiona, teglenice, kontejnerskog broda, luke i terminala kako bi osigurali nesmetan prelazak svakog procesa. Ovo je dugotrajan i iscrpljujući napor koji izvoznicima ne pomaže u optimizaciji poslovanja.

Zahvaljujući logističkoj usluzi „Od vrata do vrata“ na Tajlandu, kupci više ne moraju da se brinu zbog toga. Na kraju, tim CMA CGM Tajland odlučan je da pruži više opcija i razvije svoju logistiku od vrata do vrata kako bi kupcima pružio glatka i pogodnija rešenja za transport. Za više informacija kupci mogu kontaktirati i konsultovati lokalne agente CMA CGM Tajland.

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...