CMA CGM pokreće platformu za angažovanje na životnoj sredini

CMA CGM grupa, lider na svetskom tržištu u transportu i logistici, pokrenula je MY DAILY IMPACT, platformu koja ima za cilj da preduzme konkretne akcije za zaštitu životne sredine.

Dizajniran posebno za članove osoblja Grupe, program nudi edukativni sadržaj koji omogućava bolje razumevanje klimatskih pitanja, prilagođene alate za procenu ugljičnog otiska svakog pojedinca i individualne i grupne izazove da ograniče uticaj članova osoblja na životnu sredinu u svakodnevnom životu. dnevne aktivnosti.
Ovi izazovi mogu čak omogućiti prikupljanje sredstava za podršku dobrotvornim organizacijama i organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine. Sa prethodnim lansiranjem u novembru među 400 korisnika koji prvi put koriste u 52 različite zemlje, MY DAILY IMPACT je već omogućio uštedu od više od 14 tona CO2 ekvivalenta u periodu od četiri meseca, što je jednako 70 povratnih putovanja automobilom između Marseja i Barselon.
Dva start-up preduzeća sa uticajem, WeNow i Mão Boa, rade sa CMA CGM na ovoj inicijativi, pružajući svoju stručnost o društveno odgovornom poslovanju, kao i inovativne obrazovne i digitalne platforme.
Ciljevi uključuju smanjenje putovanja motornim vozilima, smanjenje digitalnog zagađenja (brisanje mejlova, brisanje neiskorišćenih podataka na serverima, itd.) i potrošnju plastike.izvor: cmacgm-group.com

Pročitajte i...