CMA CGM kupuje 50% udela u Total Terminal International Algeciras

CMA CGM Group kupila je 50% minus jedan udeo u Total Terminal International Algeciras (TTIA) u španskoj luci Algeciras, kao deo svog globalnog strateškog investicionog plana.

U saopštenju, kompanija je istakla da će ojačati svoju poziciju u Gibraltarskom moreuzu. Terminal će moći da prihvati najveće svetske kontejnerske brodove kapaciteta 23.000 TEU sa svojom flotom savremene opreme.

To je uključivalo kontejnersko skladište od 30 hektara, dužinu keja od 850 m i gaz od 18 m i osam dizalica (STS). Takođe, u budućnosti će biti moguće udvostručiti kapacitet terminala.

Terminal TTIA, višekorisnički objekat sa godišnjim kapacitetom od 1,7 miliona ekvivalentnih jedinica od 20 stopa (TEU), otvoren je 2010. godine i prvi je poluautomatski terminal na području Mediterana.

CMA CGM Grupa i njeni partneri u Algesirasu, HMM i DIF Capital Partners, udružiće snage kako bi podržali i razvili ovaj strateški terminal.

Komentarišući završetak ugovora o kupovini deonica, Christine Cabau Woehrel, izvršna potpredsednica CMA CGM Group, istakla je sledeće: „Naše ulaganje u TTIA terminal u Algecirasu znak je našeg poverenja u potencijal rasta u regionu i odražava našu želj da ojačamo svoje uslužne sposobnosti u Gibraltarskom moreuru.”

izvor: porttechnology.org

foto: pixabay.com

Pročitajte i...