CMA CGM JACQUES SAADE postavio je novi svetski rekord u broju punih kontejnera natovarenih na jednom brodu

Vodeća svetska brodska grupacija i svetski lider u špediciji i logistici, CMA CGM, postavila je svetski rekord u broju punih kontejnera natovarenih na jednom brodu. Na njihovom povratku iz Singapura, prošlog ponedeljka 12. oktobra, novi vodeći LNG brod Grupe, CMA CGM JACQUES SAADE, s kapacitetom od 23.000 TEU, transportovao je rekordnih 20.723 puna kontejnera.
Predstavljajući mnoštvo inovacija, CMA CGM JACQUES SAADE jasno pokazuje posvećenost CMA CGM Grupe energetskoj tranziciji u brodskoj industriji. LNG je trenutno najbolja dostupna tehnologija u industriji za očuvanje kvaliteta vazduha, a takođe pruža početni odgovor na izazov borbe protiv klimatskih promena.
Nakon što se 22. septembra pridružila floti Grupe, CMA CGM JACQUES SAADE sada saobraća na svom prvom putovanju na kultnoj francuskoj liniji Asia (FAL 1), CMA CGM Grupe, povezujući Aziju sa Evropom. Ova linija pruža nedeljnu uslugu koja obuhvata 13 poziva tokom 84 dana.
Tada je CMA CGM JACKUES SAADE ostvarila poziv u Singapuru, oborivši svetski rekord u broju kontejnera preveženih na jednom brodu.
CMA CGM JACKUES SAADE, predodređen da osigura svoje mesto u istoriji zbog svoje inovativne tehnologije, sada je i rekorder i ujedno simbolizuje operativnu, komercijalnu i ekološku izvrsnost CMA CGM Grupe.

izvor i foto: cmacgm-group.com