Clean Logistics: podnela zahtev za bankrot

Clean Logistics kompanija specijalizovana za pogonske sisteme na bazi vodonika za komercijalna vozila zvanično je podnela zahtev za bankrot. Zasad bi trebalo da se nastavi sa radom, a za sada ne bi trebalo da bude promena u akcijama.

Okružni sud u Lineburgu imenovao je hamburškog stručnjaka za restrukturiranje Peter-Alekander Borchardta iz advokatske firme Reimer za privremenog stečajnog upravnika. Kako je saopšteno iz kompanije, poslovanje kompanije Donja Saksonija nastavlja se bez ograničenja, akcijama se i dalje trguje na šalteru. Plate skoro 40 zaposlenih biće obezbeđene avansnim novcem za nelikvidnost.

Clean Logistics ima četiri podružnice koje su ili već podnele zahtev za bankrot (Clean Logistics Technology) ili će to učiniti u bliskoj budućnosti (E-Cap Mobility, Clean Logistics Assets, XPANSE Powertrain). U grupi kompanija radi ukupno oko 100 zaposlenih.

Kako bi sprečila svoju krizu likvidnosti, kompanija je poslednjih nedelja bezuspešno pokušavala da uključi strateškog investitora u kombinaciji sa emisijom novih akcija.

izvor&foto: verkehrsrundschau.de

Pročitajte i...