CEVA Logistics proširuje globalni doseg logistike u automobilskoj industriji trogodišnjim ugovorom sa Volkswagenom

CEVA Logistics će povezati kritične elemente lanca snabdevanja u proizvodnji transmisije za Volkswagenovu globalnu liniju proizvoda u skladu sa novim trogodišnjim ugovorom o pružanju logističkih usluga u industrijskom centru u Kordobi za Volkswagen Argentina SA, podružnicu nemačkog proizvođača automobila Volkswagen Group.

CEVA tim u Argentini će upravljati ulaznom logistikom, usmeravati skladištenje delova, kontrolisati procese na liniji zaliha i odabir delova i snabdevati delove do mesta njihove upotrebe na proizvodnoj liniji.

Volkswagen upravlja proizvodnim pogonima u Argentini od 1980. godine, a pogon u Kordobi predstavlja jedan od najvažnijih objekata VW-a van Evrope. Fabrika proizvodi menjače za niz dobro poznatih modela iz asortimana kompanije uključujući Polo, Polo Vivo, T-Cross, Taigo, Ibiza, Arona, Gol, Voyage, Saveiro, Virtus, Nivus, Tiguan, Taigun, Kushaq, T-Roc, Caddy i komponente prenosa za Transporter T6.

Globalno prisustvo i mogućnosti omogućavaju lokalno izvršenje

Kao vodeći globalni dobavljač logistike u automobilskoj industriji, CEVA ima veliko iskustvo i mogućnosti za podršku operacijama VW-a. CEVA-ino direktno prisustvo na svim ključnim proizvodnim tržištima nudi kompletna rešenja za proizvodnju automobila i postmarket usluge širom sveta. CEVA podržava VW Grupu sa logističkim uslugama na drugim lokacijama u Brazilu, Kini, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Rešenja kompanije uključuju dolazni domaći i međunarodni transport, vazdušni, okeanski (kratki morski i međunarodni) i železnički Ro-Ro. Kompanija može da obrađuje pošiljke od dobavljača do proizvođača, uključujući naknadno tržište, gotovo vozilo, upravljanje dvorištem i transport do dilera uključujući e-trgovinu B2B.

Fabio Mendunekas, viši potpredsednik ugovorne logistike u Latinskoj Americi, CEVA Logistics, rekao je: „VW je globalni automobilski lider, a lokacija u Kordobi je strateški važan proizvodni pogon za mnoge njihove modele. Njihovo poverenje u CEVA sa ovim ugovorom je svedočanstvo naše stručnosti i našeg asortimana logističkih rešenja za automobile. Naš dugogodišnji odnos i operativna izvrsnost za VW u Brazilu podržali su njihovu odluku da prošire naše poslovanje na Argentinu. Naš tim je oduševljen što podržava ovaj proizvodni pogon sa prilagodljivom logistikom — sve kako bi pomogao ljudima širom sveta da se povežu sa njihovim novim VW-om.”

izvor&foto: cevalogistics.com

Pročitajte i...