CEVA Logistics podržava rast proizvodnje poluprovodnika

CEVA Logistics otvorila je najsavremeniju poslovnicu u novom globalnom proizvodnom sedištu ASM International NV u Singapuru. To praktično označava širenje CEVA-e i ojačavanje svoje pozicije kao ključnog dobavljača usluga koji zadovoljava specijalizovane zahteve industrije poluprovodnika.

Tržište poluprovodnika će porasti 20% do kraja godine

Prema najnovijoj prognozi World Semiconductor Trade Statistics iz maja 2021. godine, svetsko tržište ovih uređaja trebalo bi da poraste za skoro 20 procenata do kraja 2021. godine, sa trenutnom godišnjom veličinom tržišta od približno 527 miliona američkih dolara. Štaviše, očekuje se da će sve glavne kategorije proizvoda pokazati dvocifreni godišnji rast, a najjači rast zabeležen je u azijsko-pacifičkoj regiji.

Kritična logistička podrška u novom objektu

CEVA Logistics će pružiti kritičnu logističku podršku u novom pogonu ASM International NV površine 95.000 kvadratnih metara, kao što su upravljanje zalihama i skladištem, upravljanje rezervnim delovima, opremanje, uklanjanje smeća… zajedno sa ostalim uslugama sa dodatom vrednošću koje podržavaju proizvodne aktivnosti, uključujući i prevoz. Skoro 150 ljudi će raditi na lokaciji do kraja 2021. kako bi se maksimizirali poslovi upravljanja skladištem.

Elaine Lov, generalni direktor SEAPAC-a, CEVA Logistics, prokomentarisala je: „Sa ubrzavanjem globalne potražnje za pametnim uređajima i komponentama, industrija poluprovodnika je sigurno dobro pozicionirana za rast, a sa našim dugogodišnjim prisustvom na ovom tržištu, to je brz-rastući sektor za CEVA Logistics. Zahvaljujući našem iskusnom timu, decenijama smo u vrhu ove industrije, pružajući odgovorna logistička rešenja proizvođačima poluprovodnika. Naša agilnost u pružanju usluga našim kupcima je ključna prednost jer se povećavaju kako bi odgovorili na sve veću potražnju. “

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...