Ceva Logistics podržava Hope konzorcijum

Ceva Logistics potpisala je memorandum o razumevanju  sa lukaom Abu Dabi za saradnju sa Hope konzorcijumom (Hope Consortium), krovnom organizacijom javno-privatnog partnerstva sa sedištem u UAE za podršku globalnoj distribuciji COVID-19 vakcina.

Na čelu sa zdravstvenim odeljenjem Abu Dabija, konzorcijum Hope sastoji se od nekih od vodećih igrača rešenja za lanac snabdevanja u Emiratu, a čine ga Etihad Cargo, luka Abu Dabi, Rafed i Skicell, zajedno sa grupom posebno odabranih međunarodnih špeditera, uključujući Ceva Logistics.

Konzorcijum je uspostavljen da bi podneo očekivani porast obima vakcina kako količine proizvodnje rastu. Njegov cilj je pružanje kompletnog rešenja lanca snabdevanja bilo gde u svetu koje uključuje transport, planiranje potražnje, nabavku i infrastrukturu digitalne tehnologije. Veruje da će moći da distribuira milijarde doza do kraja godine i fokusiraće se na vakcine svih vrsta proizvođača.

Guillaume Col, glavni operativni direktor Ceva Logistics, komentariše: „Stalna priroda globalne pandemije znači da je isporuka vakcina širom sveta prioritet broj jedan za logističku industriju. Naši zdravstveni i farmaceutski specijalizovani timovi imaju veliko iskustvo u isporuci vakcina i farmaceutskih proizvoda. Podržani mrežom skladišta i vozila sa kontrolisanom temperaturom, ponosni smo što podržavamo Hope konzorcijum u postizanju njegovog cilja “.

izvor@foto: globalcargoinsight

Pročitajte i...