CEVA Logistics nudi rešenja za kopneni transport iz Kine

CEVA Logistics koristi svoju ekspertizu u carinjenju kako bi klijentima ponudila novi način isporuke transportnih rešenja preko luke Alashankou koristeći kodove nadzora carinske e-trgovine 9710 i 9810. CEVA je bila prva kompanija koja je koristila kodove na graničnom prelazu Alashankou tokom dve pilot isporuke u julu.

Luka na severozapadu Kine graniči se sa Kazahstanom i nedavno je otvorena za izvoz pomoću kodova namenjenih kompanijama koje se bave e-trgovinom. Ranije je kroz luku bio dozvoljen samo teret sa opštim carinjenjem. Kao odgovor na promenu, CEVA Logistics je isporučila dve pilot pošiljke za kupce koristeći nove dozvoljene carinske kodove 9710 i 9810.

Prva pošiljka od skoro 9.000 paketa otputovala je iz kineskog Shenzhena u Frankfurt u Nemačkoj, sa tranzitnim vremenom od 20 dana od vrata do vrata. CEVA je koristila svoje multimodalno rešenje TRT (Kamion-Železnica-Kamion) za ovu pilot pošiljku sa kodom 9810. Druga pošiljka od više od 400 paketa veće vrednosti konsolidovana je korišćenjem kodova carinskog nadzora 9710 i 9810. CEVA je takođe koristila svoje međunarodno transportno rešenje za drugu pilot pošiljku. Kamion je napustio Shenzhen, i 16 dana kasnije isporučio pakete u skladište kupca u Velikoj Britaniji radi konačne distribucije.

Šifra Carinske deklaracije 9710 opisana je kao „direktni izvoz prekogranične e-trgovine B2B“ i primenjuje se na robu koju direktno izvoze prodavci na prekograničnoj prodajnoj platformi za e-trgovinu, dok šifru 9810 robu izvoze prodavci koji se prijavljuju za ukrštanje -granična e-trgovina izvozi robu u međunarodna skladišta. Kodeksi imaju za cilj da pomognu malim i srednjim kineskim kompanijama da učestvuju u međunarodnoj trgovini i lakše razviju svoje međunarodno, prekogranično poslovanje.

CEVA Logistics nastavlja razvijati dodatne mogućnosti kopnenog, železničkog ili multimodalnog transporta između Kine i Evrope kako bi zadovoljila rastuću potrebu za uravnoteženjem vremena isporuke, troškova i ekološki održivijeg transporta.

Jessica Herren, globalni lider carinskog posredovanja, CEVA Logistics, prokomentarisala je: „Naš cilj u CEVA Logistics-u je da olakšamo međunarodnu trgovinu. Istražujemo nove tranzitne rute i metode za skraćivanje tranzitnog vremena, ali osim toga, imamo i stručnjake za carinjenje kupaca koji su potrebni da pomognu poslovanju naših klijenata na međunarodnom rastu. Naša stručnost omogućava našim klijentima da se usredsrede na svoju osnovnu delatnost i da carinjenje prepuste nama. e-trgovina će i dalje biti važno područje za rast, a mi istražujemo i lansiramo nova prekogranična rešenja za e-trgovinu-čak i na nivou paketa-kako bismo našim korisnicima širom sveta pružili još veću vrednost.”

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...