CEVA Logistics nastavlja ekspanziju u Africi

Kao deo svog strateškog plana rasta, CEVA Logistics je objavila da je zatvorila akviziciju Spedag Interfreight-a, špediciju koja pokriva nekoliko zemalja istočne Afrike. Saopštenje dolazi nakon finalizacije svih uobičajenih uslova zatvaranja, uključujući i dobijanje regulatornih odobrenja od relevantnih organa. CEVA je kupila logistički entitet od M+R Spedag grupe, porodične transportne i logističke kompanije sa sedištem u Švajcarskoj.

Mathieu Friedberg, izvršni direktor CEVA Logistics, kaže: „Dodavanjem kompanije Spedag Interfreight u istočnoj Africi, nastavljamo da sprovodimo ključne regionalne inicijative u našem strateškom planu rasta. Ova akvizicija je savršen nastavak našeg organskog rasta i M&A aktivnosti u Africi u protekle dve godine, kao i nedavne akvizicije Ingram Micro CLS i Colis Prive. Pored toga, naša globalna skala nam omogućava da ponudimo širok spektar odgovornih logističkih rešenja zahvaljujući našim iskusnim lokalnim timovima.”

Lokalni stručnjak za špediciju

Spedag Interfreight je jedan od najkompetentnijih i najpouzdanijih logističkih provajdera u istočnoj Africi, sa namenskim industrijskim timovima koji poseduju vodeću ekspertizu u relevantnim tržišnim vertikalama, uključujući energiju i infrastrukturu, pomoć i pomoć, naftu i gas i robu. Otprilike 400 zaposlenih na 24 lokacije u Keniji, Ugandi, Tanzaniji, Ruandi i Južnom Sudanu pridružilo se CEVA-i zbog zatvaranja transakcije.

CEVA proširuje globalni domet, lokalno znanje

CEVA Logistics ostaje posvećen strategiji rasta „misli globalno, deluj lokalno” dodavanjem razumevanja lokalnog tržišta kompanije Spedag Interfreight u vodeću globalnu mrežu CEVA. Ova akvizicija dodatno podržava CEVA-ine globalne logističke mogućnosti od kraja do kraja.

CEVA Logistics je sada prisutan u 44 zemlje u Africi

Ambicija kompanije je da afričko tržište čini značajan deo svog prihoda do 2025. godine, a Spedag Interfreight će otvoriti nove mogućnosti za potencijal rasta u istočnoj Africi. Na primer, Kenija deluje kao ključna pomorska kapija za istočnu Afriku. Očekuje se da će luka Mombasa, kroz nedavni projekat proširenja i modernizacije, 2023. godine premestiti više od 1,7 miliona TEU-a. Kao rezultat toga, Uprava za luke Kenije očekuje da će luka do 2032. prepustiti 47 miliona tona tereta – povećanje od 57 posto sa sadašnjih nivoa.

Strateški razvoj, rast je u toku

CEVA nastavlja da sprovodi svoj strateški plan rasta pod vizijom CMA CGM grupe. Uz podršku Grupacije, CEVA je primila više od 20.000 novih zaposlenih kroz akviziciju Ingram Micro-ovog bivšeg preduzeća Commerce & Lifecicle Services i Colis Prive, vodećeg francuskog privatnog dobavljača usluga poslednje milje.

Pored toga, CMA CGM grupa je u aprilu objavila da je potpisala ugovor o kupovini skoro 100% kapitala GEFCO-a, evropskog lidera u automobilskoj logistici i međunarodnog stručnjaka za multimodalna rešenja za lanac snabdevanja. Evropska komisija je ovlastila Grupu da odmah stekne kapital GEFCO-a, do konačnog odobrenja.

Pročitajte i...