CEVA Logistics jača automatizaciju skladišta u Holandiji sa Exotec Skypod robotima

CEVA Logistics proširuje automatizaciju skladišta u svoja dva skladišta u Venraju u Holandiji, zahvaljujući Skypod sistemu kompanije Exotec, francuskog kompaniju za robotiku u skladištu. Fleksibilno rešenje za komisioniranje će poboljšati efikasnost objekta, a tokom špica sezone, CEVA očekuje da će obrađivati tri puta veće količine nego ranije.

Ova dva objekta se pridružuju postojećoj Exotec Skypod instalaciji u CEVA-inom objektu u Roosendaalu. 57 Skypod robota se postavljaju u objektima Venray kako bi dodali automatizaciju skladišta za CEVA-ine kupce, na kraju povećavajući kapacitet skladišta i fleksibilnost za premošćavanje vršnih perioda.

Sa Skypod sistemom za komisioniranje porudžbina, roboti koji putuju po podu mogu da se popnu do 12 metara visine kroz sistem regala. Potpuno skalabilno rešenje olakšava dodavanje robota, biračkih stanica ili torbi, omogućavajući CEVA-i da brzo reaguje kako na promenljive uslove tržišta, tako i na rast svojih kupaca povećanjem ili smanjenjem zapremine skladišta.

Pored prednosti efikasnosti i kapaciteta, održivost je važan deo poslovne strategije CEVA-e. Niska potrošnja energije Skypod sistema doprinosi ciljevima održivosti kompanije. CEVA skladišta u Venray-u rade u potpunosti na solarnu energiju, obezbeđujući energetski neutralnu upotrebu za rešenje. Lokacije Venray i Roosendaal doprinose energetski pozitivnim operacijama CEVA u regionu Beneluksa, jer kompanija tamo proizvodi više energije nego što troši.

Bart Beeks, globalni šef ugovorne logistike u CEVA Logistics, rekao je: „U CEVA-i, naša kultura nas gura da tražimo inovativna rešenja za bolje pružanje usluga našim klijentima, a Skypod rešenje nudi značajnu vrednost u automatizaciji skladišta. Kao rezultat naše snažne posvećenosti responzivnoj logistici, naši klijenti su očekivali visok nivo usluge, efikasnost i agilnost u našim operacijama. Primena Exotec-ovog rešenja, između ostalog, omogućava nam da nastavimo da stvaramo vrednost zajedno sa našim klijentima.”

Wim Vermeir, viši izvršni direktor prodaje, Exotec: „Oduševljeni smo uspešnom saradnjom sa CEVA-om, posebno sada kada oni takođe implementiraju Skypod sistem u svoja dva skladišta u Venray-u. Sa Skypod sistemom, u mogućnosti smo da podignemo usluge naših kupaca na viši nivo. Naša skalabilna rešenja za skladištenje osiguravaju da CEVA i njeni klijenti mogu bez napora da se prošire na veći kapacitet skladištenja. Veliki logistički provajder kao što je CEVA daje nam vredan doprinos iz svoje prakse sa spoljnim logističkim stranama koje možemo koristiti za dalje poboljšanje naših usluga.“

izvor&foto: cevalogistics.com

Pročitajte i...