CEVA Logistics automatizuje procese komisioniranja sa Geek+ AMR-ovima

CEVA Logistics je implementirala rešenje tehnološke kompanije Geek+ u svom skladištu u Grobbendonku, Belgija. Objekat od 50.000 m² deo je operacije ispunjenja i distribucije koju CEVA vodi za „kultnu kompaniju za obuću“.

Skladište je sada opremljeno sa flotom od 27 Geek+ P-serije robota za komisioniranje i pet radnih stanica. Automatizovani mobilni roboti (AMR) imaju nosivost od 1.000 kg i rade pri maksimalnoj brzini od 2 m/s.

CEVA kaže da rešenje za prevoz robe koje su osmislile dve kompanije „obezbeđuje visok stepen fleksibilnosti, brzu integraciju u postojeće operacije i može da obradi dnevne količine od više od 10.000 odlaznih artikala“.

CEVA globalni šef ugovorne logistike Bart Beeks rekao je: „U CEVA-i definišemo inovaciju kao implementaciju novih ideja sa poslovnim uticajem. Kao rezultat toga, uvek tražimo najbolja rešenja za naše klijente, skenirajući tehnološki horizont zajedno sa našim partnerima. Rešenje Geek+ odlično se uklapa u naše poslovanje u Grobbendonku, pružajući udobnije radno okruženje za zaposlene na licu mesta, dok istovremeno obrađuje daleko veći obim porudžbina.“

Ovo proširuje postojeći odnos između CEVA i Geek+, pri čemu su roboti Geek+ uvedeni u CEVA skladište u Australiji, za koje kompanija kaže da je jedan od „najvećih distributivnih centara na južnoj hemisferi“.

Jean Gateau, globalni direktor ključnih klijenata u Geek+, rekao je: „Ovaj projekat sa CEVA-om još jednom pokazuje šta Geek+ može učiniti za maloprodajne operacije i operatere skladišta. Već smo imali veliki uspeh sa CEVA-om u Australiji i fantastično je što to možemo da reprodukujemo i u Evropi.”

izvor&foto: logisticsmanager.com

Pročitajte i...