Cargo-partner proširuje nedeljne LCL železničke prevoze iz Evrope do Kine

Logistički provajder nedavno je uveo dve nove nedeljne direktne veze LCL-a između Duisburga i Hefeija, kao i između Linza i Ksiana(Xi’an) sa tranzitnim vremenima od oko 16 dana. Kao posledica krize COVID-19 i uznemirenih lanaca snabdevanja, potražnja za bržim drumskim prevozom snažno je dovela do izražaja “Železnički put svile”. Takođe su se drastično povećale tarife za teret iz Evrope do Kine putem vazdušnog i pomorskog transporta. Mnoge kompanije traže alternativu da osiguraju transport važnih pošiljki do Azije. Cargo-partner je prepoznao potrebu za atraktivnim i pouzdanim alternativama uobičajenim rutama i nudi niz dodatnih opcija.

Duisburg – Hefei svake subote

Jedna od njih je nova nedeljna usluga konsolidacije železnica od Duisburga u Nemačkoj, do Hefeija u centralnoj Kini. Pošiljke se mogu preuzeti preko guste mreže čvorišta partnera širom regiona zapadne Evrope, uključujući Italiju. Prvi kontejner ukrcan je pre dve nedelje u Duisburgu i krenuo je 21. marta; drugi kontejner usledio je nedelju dana kasnije. Vremena tranzita do Hefeija iznose otprilike 16 dana. Savremeni alati za praćenje GSM-a osiguravaju transparentnost u lancu snabdevanja.

Linz – Ksian svaki petak

Pored toga, nedeljna ponuda železničkog saobraćaja bila je proširena uslugom konsolidacije koja svakog petka kreće iz Linza (Austrija) u Ksian. Usluga uključuje preuzimanje iz centralne i istočne Evrope kao i distribuciju u celoj Kini. Vremena tranzita za ovu vezu takođe prosečno traje oko 16 dana. Zahvaljujući direktnom prevozu bez pretovara, direktna LCL usluga tereta-partnera omogućava brzo vreme tranzita od vrata do vrata i pomaže u izbegavanju rizika od istovara i utovara.

Dugogodišnja ekspertiza o „Železničkom putu svile“

„Novi “Železnički put svile” dugo je uspešan, čak i pre trenutne krize. Uvereni smo da će to postati još važnije u budućnosti – ne samo za pošiljke sa istoka na zapad, već i za prevoz na istok.“ Ovo je procena izvršnog direktora Cargo-partner-a, Stefana Krautera. Zapravo, kompanija već više od pola decenije organizuje prevoz kontejnera sa punim i delimičnim kontejnerima između Azije i Evrope i ima dugogodišnju reputaciju iskusnog pružaoca železničkog prevoza preko „Novog puta svile“. Količine i rute kojima na ovom putu rukuje Cargo-partner kontinuirano rastu.

Usluge železničkog saobraćaja Cargo-partner uključuju distribuciju i skladištenje od vrata do vrata sa nizom dodatih vrednosti kao što su punjenje, istovar, paletiranje i osiguranje kontejnera kao i sveobuhvatna podrška carinjenju i ekspertiza u Evropi i Kini.

Budući da je železnički prevoz do 50% brži od pomorskog i do 60% ekonomičniji od avio-saobraćaja, nije iznenađujuće da sve veći broj kupaca Cargo-partnera ima koristi od ove alternative. Niska stopa CO₂ je dobrodošla nuspojava.

izvor: cargo-partner.com

Photo by James Wheeler from Pexels

Pročitajte i...