Cargo-partner preuzima ACF-a

Cargo-partner je nastavio svoju ekspanziju kupovinom australijskog špeditera Associated Customs & Forwarding (ACF).

ACF je IATA akreditovani pružalac usluga za vazdušni i pomorski transport, carinsko posredovanje i logistiku.

Kompanija upravlja sa 3.000 kvadratnih metara skladišnog prostora u Sidneju, uključujući carinsko skladište sa internim carinjenjem, kao i skladište u karantinu koje zadovoljava zahteve australijskih uvoznih procedura.

Cargo-partner, koji je već prisutan u zemlji sa kancelarijom u Melbourneu, rekao je da ACF-ova „ključna polja stručnosti leže u e-trgovini“ koja je takođe jedno od njegovih strateških fokusnih područja.

„Pošto smo već učinili slične korake u Nemačkoj, preuzimanjem stručnjaka za e-trgovinu Repalog u aprilu 2021, ovo spajanje je dodatna obaveza kargo-partnera za dalje ulaganje i jačanje prisustva i stručnosti u ovom segmentu“, rekao je cargo-partner u saopštenju.

„Uz dodatak ACF-ovih sveobuhvatnih lokalnih usluga rukovanja i carine u svoj portfelj, cargo-partner sada može ponuditi efikasna end-to-end rešenja za e-ispunjenje za klijente širom Australije.“

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, dodao je: „Naše partnerstvo sa ACF-om nadopunjuje naš postojeći portfelj usluga i proizvoda zahvaljujući ACF-ovoj ekspertizi u logistici, uslugama sa dodanom vrednošću, kao i domaćim transportnim rešenjima. Dodavanjem Sidneja i Brizbejna u našu mrežu, sada možemo pokriti čitavu istočnu obalu Australije. U isto vreme, klijenti ACF-a će imati koristi od sveobuhvatne mreže kancelarija, skladišta i iskusnih timova širom sveta sa partnerskim kompanijama. “

Obe kompanije koriste logističku platformu CargoVise za koju je cargo-partner rekao da će pojednostaviti integraciju ACF-a.

izvor&foto: aircargonews.com

Pročitajte i...