cargo-partner je osvojio EcoVadis nagradu

Cargo-partner, međunarodni provajder transportnih i logističkih usluga, značajno je poboljšao svoj rezultat na poslednjoj rang listi EcoVadisa, vodećeg provajdera rejtinga korporativne održivosti.

Kompanija je ostvarila veliki napredak u svim ocenjenim oblastima i dobila bronzanu medalju, pokazujući snažnu posvećenost održivosti i odgovornom poslovanju.

U poslednjoj proceni, cargo-partner je značajno poboljšao svoj rezultat sa EcoVadis-om, koji je povećan sa 44 na 58 poena tokom prošle godine. Osvajanje EcoVadis bronzane medalje svrstava cargo-partner među prvih 35% kompanija koje su ocenjene u oblasti korporativne održivosti.

Luca Ferrara, izvršni direktor kompanije cargo-partner, izrazio je ponos ovim dostignućem i izjavio: „U skladu sa našom osnovnom vrednošću „shvatanja lično“, cargo-partner je postavio ambiciozne ciljeve da smanji svoj uticaj na životnu sredinu i ubrza prelazak na zelene transportne i logističke tehnologije. Naše značajno poboljšanje u EcoVadis rezultatu potvrđuje našu nemilosrdnu potragu za održivim praksama u celoj našoj organizaciji.”

Osnovan 2007. godine, EcoVadis je postao vodeći svetski provajder rejtinga korporativne održivosti, sa mrežom od preko 125.000 ocenjenih kompanija. Procena nudi sveobuhvatan pogled na performanse održivosti kompanija i pokriva 21 oblast podeljenu u četiri teme: životna sredina, rad i ljudska prava, etika i održive javne nabavke. Kompanije prolaze kroz sveobuhvatnu procenu i dodeljuju im se bodovi na skali od 0 do 100, što odražava različite nivoe učinka. Ukupan rezultat od 58 poena stavlja cargo-partner u kategoriju koja potvrđuje čvrstu osnovu za prakse održivosti.

Novi program održivog vazduhoplovnog goriva (SAF)

Kao deo aktivnog kretanja ka ekološki prihvatljivijem transportu, cargo-partner sada svojim kupcima predstavlja mogućnost korišćenja održivog avio goriva pri transportu vazdušnih paketa. Cargo-partner je obavio prvu SAF pošiljku sa bečkog aerodroma u saradnji sa Lufthanzom u decembru 2022. Sada je ponuda proširena kako bi klijentima pružila detaljne izveštaje i sertifikate za letove ka i sa bilo kog mesta u svetu.

Luka Ferara je elaborirao: „Sve više kupaca želi da minimizira karbonski otisak svog transporta i dobije detaljne izveštaje o njegovom uticaju na životnu sredinu. Sa našim novim SAF programom, klijenti mogu da smanje svoje emisije CO₂ i dobiju verifikovani sertifikat o odgovarajućem smanjenju ovih emisija.” Dostupan za bilo koju rutu i ​​bilo koju avio-kompaniju, program omogućava klijentima cargo-partnera da pokažu ekološku odgovornost u okviru logističke industrije.

izvor&foto: transport-logistika.cz

Pročitajte i...