Bicikl i poluprikolica u službi logističkih operatera

DB Schenker isporučuje pošiljke u Hamburgu pomoću ogromne prikolice za bicikle. Teretni bicikli u Nemačkoj nisu ništa novo, već ih tamo koriste logistički operateri. Pogled na kurira koji vozi ovu vrstu vozila ne iznenađuje stanovnike gradova, a ipak ne možete ravnodušno proći pored bicikla koji je testirao DB Schenker u Hamburgu.
Mega Bike, kako ga je nazvao nemački dnevnik Bild, dugačak je 6,5 metara i može da primi tri euro palete. Vozilo je u stvari ‘traktor’ na nožni pogon sa poluprikolicom. ’Kombinacija’ može da putuje brzinom do 25 km / h i nosi do 500 kg tereta. Kako je saopštila kompanija, džinovski bicikl mesečno nosi pošiljke ukupne težine 20 tona (!). Primena ovog vozila ima za cilj smanjenje emisije izduvnih gasova.

Založemo se da u gradu smanjimo emisije CO2. Ovo je uzbudljiv koncept za nas“, rekao je Gert Ludt, šef hamburške podružnice DB Schenker, za Bild.

Christian Rusche, izvršni direktor kompanije Cargo Cycle, kompanije koja proizvodi teretne bicikle, rekao je da planira da napravi još veće vozilo.

Ne želimo da se odreknemo kombija i lakih kamiona, ali postoje područja u kojima su bicikli isplativiji i brži“,
Međutim, Mega Bike nije jeftin. Prema recumbent.news, košta 20.000 EUR.

izvor@foto: trans.info