Beacon otvara novu kancelariju u Hong Kongu

Kompanija za špediciju i finansiranje lanca snabdevanja Beacon, koja je dospela u žižu kada je Jeff Bezos kupio udeo u startupu, nastavila je brzi rast. Samo u poslednjem kvartalu, kompanija je udvostručila veličinu svog tima i utrostručila svoje poslovne performanse. Sada, špediter otvara kancelariju u Hong Kongu.
Sa povećanjem poslovnih performansi od 300% u poslednjem kvartalu, Beacon kaže da je otvaranje kancelarije u Aziji logičan sledeći korak ka podršci rastućoj bazi kupaca i globalnom širenju.
James Yu, koji je ranije bio menadžer logističkog programa u Uberu u Hong Kongu, imenovan je za vodećeg provajdera kompanije Ocean, a sedište će mu biti u novoj kancelariji u Hong Kongu.
Azija-Evropa je Beacon-ova najveća trgovinska traka, a sve veći broj Beaconovih kupaca ima partnere za snabdevanje u Kini i širom Azije. Stoga, prisustvo u istoj vremenskoj zoni omogućava kompaniji da ponudi bolju korisničku uslugu i povezanost između uvoznika i izvoznika.
Uvidi stečeni lokalnim prisustvom takođe znače za Beacon, što omogućava nastavak razvoja svoje tehnologije u korist i kupaca i njihovih proizvođača.

Bila je izuzetno radna godina za Beacon; više nego smo udvostručili veličinu našeg tima, a broj naših kupaca takođe je značajno porastao “- kaže suosnivač i izvršni direktor Beacona Fraser Robinson komentarišući proširenje. – „Pandemija COVID-19 dodatno je ojačala potrebu za sofisticiranijim tehnološkim rešenjima kako bi se uspostavili transparentniji i otporniji globalni lanci snabdevanja.“

U junu je Beacon objavio da je prikupio preko 15 miliona američkih dolara u svojoj rundi prikupljanja sredstava serije A, među kojima su investitori, među kojima i Jeff Bezos, osnivač i izvršni direktor Amazona i vodeća američka kompanija rizičnog kapitala 8VC.

izvor: trans.info