Alibabin logistički ogranak Cainiao rangiran je na 10. mestu na Globalnom indeksu instituta Hurun Research

Cainiao Network, („Cainiao“), logistički ogranak Alibaba Group Holding Limited, rangiran je na 10. mestu na Globalnom indeksu instituta Hurun Research Institute 2023, i jedina je logistička kompanija koja se ove godine nalazi na listi prvih 10.

Cainiao se pojavio kao 10. sa najboljim učinkom na svetu sa procenjenom vrednošću od 27 milijardi američkih dolara, što je povećanje od 8 milijardi dolara u odnosu na procenu kompanije pre pandemije.

Hurun je istraživačka, medijska i investiciona grupa, koja promoviše preduzetništvo kroz svoje liste i istraživanja, i široko se smatra liderom mišljenja u svetu poslovanja. Globalni indeks Instituta za istraživanje Hurun služi kao uvid u tržišta sutrašnjice, navodeći najuspešnije svetske startapove koji transformišu privredu i društvo kroz finansijske usluge, rešenja za upravljanje poslovanjem i zdravstvenu zaštitu.

Kompanije su procenjene na osnovu njihove procene od 31. decembra 2022. do datuma objavljivanja indeksa.

„Čast nam je što smo prepoznati kao jedan od 10 najboljih na svetu u Globalnom indeksu 2023. Instituta za istraživanje Hurun“, rekao je Ding Hongwei, potpredsednik mreže Cainiao. „Ova nagrada je svedočanstvo posvećenosti koju imamo ka uspostavljanju globalne pametne logističke mreže i posvećenosti daljem produbljivanju sposobnosti u globalnim ekspresnim logističkim uslugama kako bismo zadovoljili potrebe trgovaca, partnera i kupaca. Sa snažnom globalnom logističkom mrežom, dobro smo pozicionirani da pokrenemo digitalizaciju u čitavoj industriji.”

Kao jedna od vodećih globalnih logističkih kompanija, Cainiao je posvećen pružanju kvalitetne usluge kako bi poboljšao korisničko iskustvo i pokrenuo digitalizaciju u čitavoj industriji otkako je prvi put osnovan 2013. godine. Koristeći snažnu digitalnu osnovu, robustan ekosistem partnera i kurisku mrežu, Cainiao-ove inovacije i jedinstveni napori koji obuhvataju pametnu logistiku, zelene lance snabdevanja i ruralnu revitalizaciju omogućili su joj da dovede do transformacije u celoj industriji i opšteg podizanja globalne trgovine za velika i mala preduzeća. Ovog februara objavila je svoje finansijske rezultate za kvartal koji se završio 31. decembra 2022. godine, sa rastom od 27 procenata na godišnjem nivou na 2,4 milijarde dolara.

izvor&foto: aircargoweek.com

Pročitajte i...