Akcije Panamskog kanala u cilju optimizacije lanca snabdevanja vakcinom COVID-19

„Još jednom će panamski Pacifik dokazati svoju ključnu ulogu u logistici lanca snabdevanja Amerike“

Panamski kanal potpisao je memorandume o razumevanju (MoU) sa kompanijom Panama Ports Company (PPC) i međunarodnim terminalom PSA Panama (PSA Panama) kako bi pomogao optimizaciji putnih pravaca za distribuciju vakcine COVID-19 i zaliha u Latinsku Ameriku. U saopštenju, uprava Panamskog kanala kaže da logističke mogućnosti i lokacija zemlje na razmeđu dveju Amerika, čine Panamu jedinstveno pozicioniranu da pomogne u ispunjavanju potražnje koju je lancima snabdevanja nametnula svetska pandemija.

Kao deo sporazuma, Panamski kanal, PPC i PSA Panama su se dogovorili da preduzmu zajedničke inicijative za uspostavljanje saveza saradnje i istražuju zajednički rad na formiranju logističkog čvorišta na pacifičkoj strani Panamskog kanala za skladištenje i distribuciju vakcina i zalihe za region.

Administrator Panamskog kanala Ricaurte Vasquez Morale rekao je: „Služili smo svetu tokom ove globalne pandemije i zajedno ćemo olakšati njen brzi oporavak kroz naše zajedničke sposobnosti kao logističko čvorište za region.“

Panamski kanal će razmotriti razvoj dodatnih objekata za skladištenje i / ili razbijanje rasutih tereta vakcina, kao i izvore električne energije ili tehnološke viškove i puteve za povezivanje sa oba terminala na pacifičkoj strani.

Jared Zerbe, izvršni direktor kompanije Panama Ports Compani (PPC), takođe je prokomentarisao: „Obezbedićemo neophodnu infrastrukturu i mogućnosti upravljanja logistikom kroz našu lučku opremu, najsavremenije tehnološke alate i, pre svega, iskustvom i vođstvom u regionu našeg osoblja u upravljanju rashladnim kontejnerima, što je osnovni deo u prenos i čuvanje vakcina“.

Alessandro Cassinelli, generalni direktor PSA Panama International Terminal, rekao je: „Još jednom će panamski Pacifik dokazati svoju ključnu ulogu u logistici lanca snabdevanja Amerike, oOvaj put sa još složenijim, ali časnim ciljem, a to je prijem i distribucija vakcine koja će pomoći ublažiti razarajući efekat pandemije COVID-19 u celom svetu.“

PSA Panama i PPC sarađivaće na dizajnu i opremi neophodnoj za transport kontejnera sa vakcinom između terminala i postrojenja. Luke će takođe pružiti operativnu ekspertizu za istraživanje njihovih trenutnih kapaciteta terminala za rukovanje povećanim brojem rashladnih kontejnera.

izvor: porttechnologi.org

Foto di Monica Volpin da Pixabay