A.P. MOLLER – MAERSK ulazi u strateško partnerstvo sa Danish Crown

Maersk je najavio potpisivanje ugovora sa Danish Crown. Trogodišnji sporazum pokriva sve poslovne jedinice Danish Crown, pružajući rešenja usluga okeanskog transporta, unutrašnjoj logistici i logistici hladnog lanca snabdevanja. Pristup trgovinskim platformama za digitalne lance za snabdevanje, podrška Blockchain tehnologije, takođe je osnovni deo sporazuma.

“Uzbuđeni smo da budemo izabrani glavnu logističku kompaniju Danish Crown. Lanac snabdevanja hranom je veoma zahtevan, ali mi ćemo naporno raditi na brzim, pouzdanim i dinamičkim rešenjima lanca snabdevanja Danish Crown kao modernu krajnju logističku kompaniju sa potpuno kontrolisanim sredstvima”, rekao je Vincent Clerc i izvršni potpredsednik Ocean and Logistics. A.P. Moller – Maersk.

Danish Crown je jedan od najvećih svetskih izvoznika i dobavljač broj jedan u Evropi. Danska Crown Group je takođe najveća kompanija za preradu mesa u Evropi, a danska govedina je ključni igrač na evropskom tržištu goveđeg mesa.

Sa značajnim izvozom u Aziju i rastućim tržištem i u Severnoj i Južnoj Americi ključno je da Danish Crown osigurava fleksibilan i elastičan lanac snabdevanja da podrži svoje poslovne potrebe i ispuni svoje ciljeve održivosti.

“Nema sumnje, da je Maersk na vodećem mestu tranzicije održivosti u kontejnerističkoj logistici, što veoma poravnava sa našim ambicijama da postanemo najodrživiji dobavljač mesa na svetu 2030. Stoga je Maersk prirodan izbor za Danish Crown, Naši kupci mogu da očekiju da možemo da preduzmemo odgovornost svih poslovnih aktivnosti u lancu snabdevanja hranom pravo od danskog farmera do stolova za večeru u Šangaju, Tokiju ili Njujorku “, rekao je Jais Valeur, Grupni generalni direktor Danish Crown. Kroz čistu veličinu poslovanja i njegove opsežne mreže, Maersk može ponuditi pouzdanost u našim lancima snabdevanja koji naši kupci sve više zahtevaju. U isto vreme, dobićemo partnera u Maersku koji razume i prioritete važnosti aktivne saradnje u našem svakodnevnom poslu. Ova bliska saradnja je ključna i na kraju će ući u obzir potrebe našeg kupca.”

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...