Zbog polukružnog skretanja na autoputu, vozač kamiona kažnjen sa 8.000 evra

Snimak koji je objavila saobraćajna policija Đenove otkriva trenutak kada je vozač kamiona načinio nedozvoljeno polukružno skretanje na autoputu A10. Incident, koji se dogodio u utorak uveče, ima posledice po vozača i njegovog poslodavca. Vozač kamiona je kažnjen novčanom kaznom od 8.000 evra, dok je vozilo drumskog prevoznika zadržano 3 meseca.

Putna policija Đenove je u saopštenju istakla da je manevar “strogo zabranjen” i “izuzetno opasan” jer može izazvati ozbiljne posledice i nezgode.

Srećom, u ovom slučaju, sigurnosni sistem, instaliran na autoputu, uspeo je da upozori vozače i do nezgode nije došlo.

Kako je saopštila policija, kada su operateri na autoputu videli polukružno skretanje vozača kamiona, odmah se aktivirao sistem za hitno upozorenje. Upozorenja o predstojećoj opasnosti su slata preko panela na autoputu sa porukama, dok su patrole obližnje saobraćajne policije takođe mogle brzo da reaguju i zahtevaju od vozača da smanje brzinu.

Vozača kamiona, kao i vozača automobila koji je nedugo zatim izvršio potpuno isti manevar, obojicu su kasnije zaustavili službenici saobraćajne policije.

Policija navodi da vozaču kamiona, iz istočne Evrope, preti gubitak dozvole i kazna do 8.000 evra. Pored toga, kamion će biti zadržan u policiji 3 meseca.

Ni tu se ne završava priča, jer policija će se takođe obratiti kancelariji javnog tužioca pri Sudu Đenove kako bi podigla dalje optužbe u vezi sa kršenjem zakona o bezbednosti na putevima.

*izvor i foto: trans.info; video: youtube

Pročitajte i...

Leave a Comment