Zanimljivo, vrlo zanimljivo… Vozači DoorDash-a se solidarišu kako bi pobedili algoritam i povećali plate

Par slobodnih vozača iz Pensilvanije pokrenuli su kampanju #DeclineNow, kako bi pobedili DoorDash-ov (jedan od lidera u dostavi hrane u SAD) algoritam i povećali stope. Prema izveštaju Bloomberga, vozači Dave Levy i Nikos Kanelopoulos primetili su da bi jedan vozač DoorDash-a, koji odbija isporuku, doveo do toga da bi drugi vozač dobio isti posao po neznatno boljoj ceni.

To je potom motivisalo ovaj dvojac da natera druge vozače DoorDash-a da kolektivno izbegavaju ponude, koje su bile ispod unapred postavljene minimalne stope zarade. S obzirom na to da je tržište u dolini Lehigh Valley ograničeno, samo nekoliko odbijanja prevozničkih tura od strane vozača učinilo je da se napravi velika razlika u ceni.

Dvojica vozača su sada preuzela taktiku hakovanja algoritama širom zemlje putem internet foruma #DeclineNow, koji trenutno broji 40.000 članova. Bloomberg izveštava da korisnici foruma tvrde da su njihovi napori već pomogli povećanju stopa plata širom SAD-a.

Međutim, postoje sumnje koliko će ova taktika dugoročno funkcionisati.

Da bi smanjio broj odbijanja, DoorDash navodno skriva ukupnu naknadu koju će vozač dobiti ne prijavljujući napojnicu. To rezultira time da su vozači manje selektivni sa ponudama. Povrh toga, kompanija koristi atraktivne ponude za privlačenje novih vozača, od kojih mnogi nisu upoznati sa kampanjom #DeclineNov.

Videćemo… Zanimljivo, vrlo zanimljivo.

izvor: trans.info

foto: pixabay

Pročitajte i...