XPO i Schneider Electric pokreću železničko-drumski prevoz tereta između Francuske i Velike Britanije

XPO i Schneider Electric su primenili novo multimodalno rešenje za transport tereta između Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva (UK). Održiva kombinacija puteva i železnice je najnovija inovacija u dugogodišnjem evropskom partnerstvu kompanija.

XPO je strateški partner kompanije za digitalno upravljanje energijom i automatizaciju Schneider Electric već 10 godina, pružajući Schneider-u kompletan FTL i LTL kamionski transport i multimodalne usluge u Francuskoj i Španiji. Sada, kada je Schneider odlučan da do 2025. godine postane neutralan ugljenikom u svojim operacijama, XPO je razvio rešenje za transportne potrebe kompanije.

Multimodalnom uslugom koju XPO pruža za ovu kompaniju, upravlja vlasničkom XPO tehnologijom i premešta delove i komponente u povratnim linijama između Schneiderovog skladišta u Mionsu, Francuska, i njegovog proizvodnog pogona u Telfordu, Velika Britanija.

XPO-ova drumska flota prevozi kontejnere sa teretom od Miona do železničkog terminala u Venisijeu; odatle, kontejneri putuju vozom kroz Evrotunel ili završavaju u Dourges-u, gde trajektom prelaze Kanal.

Dalje, u Velikoj Britaniji, XPO-ova drumska flota završava isporuke u Telford-u.

Korišćenjem železnice i trajekta za pokrivanje više od 650 km putovanja, XPO je stvorio dodatni kapacitet za Schneider, čime će smanjicti emisiju ugljenika za procenjenih 46% godišnje (172 tone CO2), u poređenju sa drumskim transportom od 200 FTL kamiona.

Kao lider na tržištu u Evropi, naša strategija rasta daje prioritet inovacijama i kontinuiranom poboljšanju. XPO se ističe u razvoju alternativnih transportnih rešenja koja su u skladu sa našim ciljevima. Njihovo novo rešenje od Francuske do Velike Britanije pruža veću efikasnost sa manjim uticajem na životnu sredinu od prvog dana implementacije“, rekao je Klaids Lafon de Ribeirolles, potpredsednik – indirektne nabavke za Schneider Electric.

Luis Gomez, predsednik – Evropa za XPO, dodao je:

Naši multimodalni koridori povezuju ključna trgovinska područja u Evropi drumom, železnicom i morem kao odgovor na zahteve kupaca. Ova rešenja daju troškovnu efikasnost i doprinose dekarbonizaciji lanaca snabdevanja. Snažno smo posvećeni alternativnim transportnim rešenjima i obezbedićemo da naše cenjeno partnerstvo sa Schneider Electric dobije punu korist od naše inovacije.

*izvor i foto: trans.info

Pročitajte i...