Veliki sneg i led u Nemačkoj stopiraju kamione i uzrokuju višestruke nesreće na autoputu

Teški zimski uslovi izazvali su za vikend kolaps na mnogim putevima u Nemačkoj, a sneg i led rezultirali su brojnim nezgodama na autoputevima A1, A2, A4, A5, A7 i A9.

Istovremeno, bilo je problema i na B putevima. Jedan od zabeleženih primera je da je jedan kamion naleteo na automobil BMW i skrenuo s puta na B19 zbog „crnog“ leda. Nažalost, oba vozača su pretrpela ozbiljne povrede i morali su biti prebačeni u bolnicu.

Na autoputu A7 između Kircheimer Dreieck-a i Homberga (Efze), „crni“ led i sneg takođe su rezultirali uzemljenjem 30 kamiona. Srećom, u ovom slučaju niko nije teže povređen.

Zimski uslovi su napravili probleme i na putu A9. Na odseku autoputa u okrugu Saale-Orla, jedan kamion je očigledno skliznuo i zabio se u zaštitnu ogradu. To je potom izazvalo nesreću u kojoj su učestvovala još 4 automobila.

Povrh toga, još jedan kamion je skliznuo u jarak i prevrnuo se na A2 između Pajne i Braunšvajga. Na A1, izlaz Osnabruck-Nord takođe je zatvoren zbog kamiona, čija je prikolica izmakla zbog proklizavanja (tzv. „jackknife“ efekat).

Prema focus.de, kamionima preko 7,5 tona nije bilo dozvoljeno da se voze autoputem u regionu Istočne Vestfalije do kraja jučerašnjeg dana. Policija u tom području takođe je hitno apelovala na vozače automobila da izbegavaju puteve i ostanu kod kuće.

Isti veb portal izveštava da se očekuje da će u Bilefeldu pasti do 40 centimetara svežeg snega, dok bi u Magdeburgu moglo pasti 25 centimetara snega.

U međuvremenu, hessenschau.de piše da su se u subotu dogodile i saobraćajne nesreće na A4 kod Friedevalda (Hersfeld-Rotenburg) i A5 kod Alsfelda (Vogelsberg).

DWD, nemačka meteorološka služba, izdala je upozorenje na ekstremne vremenske uslove, istakavši da su hitne ekipe stavljene u pripravnost.

izvor: trans.info

Foto di Kim Newberg da Pixabay