Udruženje nemačkih špeditera traži povećanje najveće dozvoljene mase kamiona na 44 tone

Više nemačkih industrijsko i trgovinskih udruženja, zatražilo je povećanje bruto težine vozila (najveće dozvoljene mase) u domaćem saobraćaju sa 40 na 44 tone. Po njima, ovim bi se smanjila emisija CO2, ali to nije jedina prednost.

U okviru inicijative pod nazivom „Saobraćajna olakšica – 44 tone za logistiku orijentisanu ka budućnosti“, nemačke organizacije su još jednom pokušale da povećaju dozvoljenu bruto težinu vozila za drumski transport tereta sa 40 na 44 tone. Podsećanja radi, nadležno ministarstvo se ranije usprotivilo sličnim inicijativama.

Prošle nedelje je 21 glavno nacionalno industrijsko i trgovinsko udruženje (uključujući Savezno udruženje poljoprivredne trgovine, Savezno udruženje nemačkih veletrgovaca, VCI – Udruženje hemijske industrije, Savez čelika, bbs – Savezno udruženje građevinskih materijala – Stones and Earth i VDP – Udruženje nemačkih proizvođača papira) još jednom predstavilo svoj zvanični stav po tom pitanju.

Jedan od najvažnijih argumenata, koje donosi ova inicijativa, je mogućnost smanjenja emisije CO2 iz drumskog teretnog transporta kamionima od 44 tone. Prema članovima inicijative, povećanje bruto težine kamiona je „aktivni doprinos zaštiti klime“, jer se emisije CO2 u Nemačkoj mogu „smanjiti za oko 1-2 miliona tona godišnje“ – brzo i bez ikakvog troška za javni sektor.

Pored toga, uvođenjem 44 tona teških vozila smanjio bi se broj ruta, a to bi imalo ne samo pozitivan uticaj na protok saobraćaja na nemačkim putevima, već bi smanjilo teret na putnoj infrastrukturi manjom upotrebom teretnjaka.

Pored toga, povećanje bruto težine kamiona u Nemačkoj moglo bi, prema mišljenju špeditera, pomoći smanjenju nelojalne konkurencije, jer je u mnogim zemljama EU dozvoljena bruto težina teških teretnih vozila znatno veća od 40 tona. I na kraju, ali ne najmanje važno, megakamioni mogu biti lek za trajni nedostatak zaposlenih u transportnoj industriji.

Udruženje evopskih proizvođača automobila, ACEA, takođe ističe i druge prednosti korišćenja megakamiona, koje mogu ublažiti nedostatak osoblja u transportnoj industriji i povećati konkurentnost kompanija smanjenjem troškova prevoza.

izvor: trans.info

Pročitajte i...