U Bremenu otvoren kontejnerski „hotel” za kamiondžije

Vozačima teških teretnih vozila u Bremenu u blizini autoputa dostupan je novi smeštaj u obliku kontejnerskog hotela. Transportni kontejner od 45 stopa pretvoren je u hotel, koji nudi 4 sobe sa sadržajima. Kao što svi znamo, vozači su u obavezi da svoj nedeljni odmor provedu van kabine – pravilo koje ima za cilj da osigura da se kamiondžije odmore i da počnu novu nedelju puni energije.

Međutim, može li soba koja je samo 30% veća od kabine, smeštena u prometnoj logističkoj zoni, pružiti tako opuštajuće okruženje? I da li je 49 evra po noći fer cena?

Najnoviji dodatak lancu hotela Roatel u Nemačkoj otvoren je ove nedelje u servisnom parku GVZ Entvicklungsgesellschaft Bremen mbH. Lokacija se nalazi u sredini logističke oblasti između Amazonovog skladišta i DPD čvorišta. Osnovni modul Roatel smeštaja je mikro-hotel sa četiri jednokrevetne sobe ugrađene u 45-stopa morski teretni kontejner.

Sobe 30% veće od kabine, ali sa više sadržaja

Prema opisu kompanije, kontejner je termoizolovan i zvučno izolovan, a obezbeđena je klima za individualno grejanje ili hlađenje. Takođe, u svakoj prostoriji je ugrađen prozor.

Površina svake sobe je 7,5 kvadratnih metara, a unutrašnja visina kontejnera je 2,50 m, što čini prostorije samo 30% veće od prosečne veličine kabine.

Sobe su opremljene krevetom 90 x 200 cm, toaletom, tušem, klupom sa stolom, policom, ormanom i električnim roletnama za prozore. WiFi i satelitska TV sa mnogim međunarodnim kanalima na velikom ekranu dostupni su besplatno i neograničeno. Dok sanitarni čvorovi čine ogromnu razliku za vozače, moglo bi se zapitati da osim toga, koja je svrha plaćati tako malu prostoriju i ostaviti kamion napolju, bez nadzora?

Prema platformi za rezervaciju Roatela, jedna soba košta 49 evra za noć. Poslovna ideja potekla je od dva preduzetnika iz Diseldorfa koji planiraju da u naredne tri-četiri godine izgrade još 600 lokacija. Do sada je, osim najnovijeg dodatka u lancu, ovaj start-ap otvorio takav smeštaj u Loningenu u Donjoj Saksoniji i u Šofsdorfu, Saksonija-Anhalt.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...