Široka inspekcijska kontrola kabotaže u Nemačkoj

Krajem septembra, nemački Savezni zavod za transport robe (BAG) sproveo je još jednu veliku kampanju kabotaže. Ovom prilikom službena lica su uspela da zabeleže niz prekršaja.
Nemački BAG je 29. septembra i 30. septembra izvršio inspekciju usklađenosti sa propisima o kabotaži na ukupno 41 lokaciji širom zemlje. Zvaničnici su se usredsredili na teretne i logističke centre kao i brodske kompanije kao što su DHL, Hermes, Aldi, luke (u Magdeburgu i Triru), kao i na lokacije u blizini proizvodnih pogona poput Mercedesa i Boscha.
Tokom kampanje nemačke službe za kontrolu saobraćaja i naplate putarine, koju je predvodilo 138 zaposlenih iz BAG-a, provereno je gotovo 1.000 vozila, od kojih je 933 provereno u skladu sa propisima koji regulišu kabotažu, izveštava kancelarija. Od ovih vozila, na ukupno 225 je izvršena kontrola kabotaže i tom prilikom je utvrđeno da 70 vozila krši pravila. Tokom dvodnevnih provera, službenici su prikupili ukupno 59.000 evra depozita.
Ovo nikako nije bila prva takva inspekcija, jer je BAG već ranije organizovao slične akcije. Međutim, ovog puta je obim provere bio veći u poređenju sa avgustovskom kampanjom. Kako je najavio BAG, narednih meseci će se vršiti pojačane provere kabotaže.

izvor: trans.info

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay