Saradnja IRU i Hegelmann Group u cilju održivih logističkih inovacija

Multinacionalna grupa za logistiku sa sedištem u Nemačkoj, Hegelmann Group, pridružila se IRU-u kako bi podržala tekuće zelene inicijative, podstakla i radila u široj industriji na održivom transportu i logistici.

Osnovana 1998. godine, Hegelmann Group je započela svoju priču kao porodično preduzeće koje pruža širok spektar transportnih i logističkih usluga, uključujući teške i opasne terete, prevoz automobila, kao i rešenja za kompletan i konsolidovan teret. Kompanija takođe pruža širok spektar drugih usluga, poput radionica za kamione, akademija vozača i hotelijerstva.

Kao deo svoje dugoročne strategije, Grupa je trenutno u procesu izgradnje novog inovativnog čvorišta u Poljskoj, za kombinovanje više ovakvih usluga u jednoj svestranoj oblasti.

Kompanija će iskoristiti svoje novo članstvo u IRU -u za razmenu uticaja na globalni diskurs o održivijoj i efikasnijoj logistici, uključujući i vlastita iskustva sa kamionima na LNG pogon. Dodatni fokus biće razvoj multimodalnih i intermodalnih veza između Evrope i Azije.

Doslednim rastom tokom svoje dve decenije postojanja, Grupa se proširila na sadašnju veličinu flote od više od 5.000 vozila. Kompanija danas zapošljava preko 7000 ljudi u 40 filijala širom Evrope i SAD.

*izvor: iru.org; foto: loginfo24.com

Pročitajte i...