Rastu troškovi zbog krađe cargo tereta u Americi

Troškovi krađe tereta rastu u SAD-u, a cilj krađe je roba veće vrednosti, kao što su vozila i elektronika. Uporedo, inflacija povećava cenu robe, pa samim tim, ovi troškovi dobijaju na ceni.

Kompanije mogu preduzeti određene korake da smanje rizik od krađe, uključujući instaliranje tehnologije za praćenje  vozila i uređaja za sigurno zaključavanje, korišćenje timova vozača i izbegavanje rizičnih lokacija, kažu stručnjaci.

Vikend za Memorial Day obično beleži porast krađe tereta, sa prosekom od 29 događaja godišnje tokom prazničnog vikenda,  za period 2017. do 2021. godine. Procenjeni gubici od krađe tereta u Sjedinjenim Državama i Kanadi skočili su na 19 miliona dolara u prvom kvartalu ove godine, što je povećanje od 73 odsto u odnosu na period prethodne godine, iako je broj prijavljenih krađa ostao nepromenjen (319 krađa, prema najnovijim podacima iz CargoNet kompanije, vlasništva Verisk Analiyics Inc. iz Nju Džersija).

Prosečna vrednost gubitka u prvom tromesečju iznosila je 232.000 dolara, što je povećanje od 68 odsto u odnosu na isti period prošle godine i više nego duplo više od prosečne vrednosti gubitka prijavljene u prvom kvartalu 2020. godine, navodi CargoNet u analizi objavljenoj 19. maja.

*foto: unsplash.com

Pročitajte i...