Prva turneja po Evropi sa 100% električnim kamionom

Renault Trucks će po prvi put putovati po Evropi sa jedinstvenim 100% električnim kamionom.

Renault Trucks E-Tech T pod nazivom „Diamond Echo“, odlikuje se jedinstvenim elektroluminiscentnim dizajnom, krenuo je 11. aprila 2024. iz fabrike u Burg-en-Bresu gde je proizveden. Putovaće više od 10.000 kilometara kroz 7 zemalja, praveći preko 60 zaustavljanja kako bi se upoznao sa transportnom zajednicom i demonstrirao operativnu realnost električne mobilnosti. Svaka stanica na putu će biti prilika da se upoznaju profesionalci u transportu, da se demonstrira operativna realnost i prednosti električne mobilnosti i da se promoviše Renault Trucks E-Tech asortiman i kvalitet mreže stručnjaka brenda.

Posvećen energetskoj transformaciji zasnovanoj prvenstveno na električnoj mobilnosti, Renault Trucks nudi kompletan asortiman 100% električnih vozila, od e-cargo bicikala od 650 kg do kamiona za gradsku građevinu. Francuski proizvođač je započeo turneju po Evropi sa električnim i elektroluminiscentnim kamionom: Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo.

Električni kamion sa jedinstvenim elektroluminiscentnim dizajnom

Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo je obojen svetlom. Rezultat saradnje sa vozačima i stručnjacima za dizajn i farbanje, ovaj izuzetan kamion otkriva se u mraku. Zasnovano na Lumilor tehnologiji, boja, koju nanosi Demon Paint, sija kada je podvrgnuta električnom stimulusu.

izvor&foto: fleet.ie

Pročitajte i...