Pogledajte kako je jedan dovitljivi vozač sprečio pad tereta sa prikolice na autoput

Nedostatak odgovarajućeg obezbeđenja tereta primorao je jednog vozača kamiona da se zaustavi u servisnoj zoni nemačkog autoputa i pronađe kreativan način da spreči da njegov teret sklizne sa prikolice.

Prošle nedelje, zabrinuti učesnici u saobraćaju na autoputu A45 u Nemačkoj, pozvali su policiju kako bi ih obavestili o rumunskom kamionu, čiji je teret očigledno krenuo da klizi i pretila je opasnost da potpuno sklizne sa prikolice.

U trenutku kada je patrola obližnje policije locirala kamion, vozač je očigledno postao svestan problema i uputio se ka servisnoj zoni autoputa.

Tamo je vozač kreativnom idejom sprečio da delovi njegovog tereta, nekoliko paketa trapezoidnih limova ukupne težine 5,3 tone, ne ispadnu sa prikolice. Pričvrstio je tovar za obližnji betonski sto i klupu pomoću traka za vezivanje.

Patrola policije na autoputu bila je zapanjena kada je pregledala nekonvencionalnu akciju spasavanja“, navodi se u izveštaju policije.

Kombinacija pogrešnog pričvršćivanja tereta sa pravougaonom drvenom konstrukcijom i fiksiranja metalnim trakama koje su se kopčale pod težinom lima, plus poluprikolica koja nije bila pogodna za ovaj vid transporta, dovela je do potencijalnog opasnog prevrtanja tereta.

Nakon što je gornji trapezoidni lim pretovaren kranom i uklonjeni osigurači tereta od strane policije, službenici reda su dozvolili vozilu da nastavi put.

*izvor: trans.info

Pročitajte i...