Poboljšani AEBS sistem za kompletnu ponudu DAF-ova LF, CF i KSF modela

Da bi dodatno povećao sigurnost vozila i saobraćaja, DAF Trucks uvodi poboljšani AEBS sistem za svoj kompletan asortiman modela LF, CF i KSF: AEBS-3. Ovaj napredni sistem kočenja u trećoj generaciji može obezbediti potpuno autonomno kočenje u hitnim slučajevima da pomogne u izbegavanju sudara i stacionarnih i pokretnih vozila brzinom do 80 km / h. Sofisticirani sigurnosni sistem nudi se u kombinaciji s prilagodljivim tempomatom (ACC) i sistemom za izbegavanje sudara pri kretanju napred (FCV).

Za svoju sledeću generaciju AEBS sistema, DAF Trucks koristi visoko precizni dvostruki radar sa 16 antena (prethodno: 7) za detekciju daleko i iz blizine. Ima najbolji senzor dugog dometa u klasi sa najdužim dometom otkrivanja do 250 metara (prethodno: 200). To omogućava ranije prepoznavanje potencijalno kritičnih situacija. Neusporedivi 120˚ (ranije: 50˚) ugao vida blizu raspona omogućava ranije predviđanje situacija ulaska – čak i u otežanim vremenskim uslovima i u situacijama sa lošom vidljivošću kao što su magla i slabo sunce.

Hitno zaustavljanje

AEBS deluje zajedno sa sistemima kontrole kočenja i stabilnosti vozila. Sistem putem zvučnih i vizuelnih upozorenja i čvrstog takta kočnice upozorava vozača da reaguje na neposredni potencijalni sudar. Ako vozač ne reaguje, kamion automatski pokreće kočenje u nuždi kako bi se izbegao ili ublažio udar zadnjeg udara.

Do 80 kilometara na sat

AEBS-3 može obezbediti potpuno autonomno kočenje u slučaju nužde kako bi se izbeglo sudaranje i stacionarnih i pokretnih vozila brzinom do 80 km / h. Kao rezultat toga, novi DAF-ov AEBS-3 automatski smanjuje brzinu udara što je više moguće pokretnim ili nepomičnim objektom ispred vozila ako je vozač nepažljiv u opasnim situacijama.

AEBS-3 je standard za sve DAF kamione LF, CF i KSF. Uvođenje sofisticirane AEBS-3 tehnologije još jednom ilustruje da DAF Trucks pruža čistu izvrsnost, takođe u pogledu bezbednosti.

izvor: daf.com; trans.info

foto: dafusedtrucks.com

video: youtube

Pročitajte i...