Nove manipulacije sa tahografima: Holandske vlasti rigorozno kaznile dva autoprevoznika

O tome, koliko su rigorozne kazne, ali i o tome koliko su učestale i profesionalne kontrole sprovođenja zakona iz oblasti drumskog saobraćaja širom Evrope, govori i naredna priča koja nam dolazi iz Holandije.

Naime, inspekcija za životnu sredinu i transport u Holandiji kaznila je dve kompanije za drumski transport, sa preko 10.000 evra zbog manipulacije sa tahografima.

U sredu je tokom rutinskih provera na A1 kod Dinkelland-a, utvrđena nezakonita manipulacija sa tahografom jednog kamiona. Kao posledica toga, prevoznik je kažnjen sa 10.376 € i naloženo mu je da instalira novi tahograf o svom trošku. Vozaču je takođe zabranjena vožnja u trajanju od 45 sati.

Ali, tu nije kraj…

Dan kasnije, na auto putu A1 A1 kod De Lutte, bila je slična priča. Ovom prilikom prevoznik je kažnjen za isti iznos i naloženo mu je da postavi novi tahograf. Kao i u prethodno navedenom slučaju, vozaču je zabranjena vožnja tokom perioda od 45 sati. Međutim, kako je kamiondžija „uhvaćen na ruku“ kako manipuliše tahografom, takođe je kažnjen sa dodatnih 1.500 evra.

Podsećamo da smo i ranije prenosili slična iskustva i ukazivali na to kakve mogu  posledice nedozvoljenih radnji sa tahografom i nepoštovanja Zakona, iz kojih se, nadamo se, mogu izvući korisne pouke. Naš prethodni članak na tu temu možete pročitati ovde.

Pročitajte i...