Nova Autobahn aplikacija pruža informacije o saobraćaju, radovima na putevima i parkiralištima

Nova aplikacija koju je plasirala nemačka državna uprava za autoputeve, prikazuje važne saobraćajne informacije u vezi sa zagušenjima, saobraćajnim nezgodama, gradilištima i parking mestima za kamione.

Nova aplikacija, koju možete besplatno preuzeti, predstavljena je početkom ove nedelje u Kelnu. Po prvi put su date informacije o saobraćaju i infrastrukturi, kao i drugi podaci koji se odnose na nemačke autoputeve, dostupni u jednoj aplikaciji. Kreatori aplikacije kažu da će joj se u budućnosti dodavati i druge funkcije.

Trenutno su osnovne funkcije aplikacije sledeće:

• Opcija za postavljanje personalizovanih ruta na kojima se prikazuju svi izveštaji o saobraćaju, poput zatvaranja i radova na putu

• Dostupne lokacije i tipovi stanica za e-punjenje

• Informacije o odmorištima i parking mestima, kao i o tome koje sadržaje nude

• Pristup preko 1.000 veb-kamera duž autoputeva

Sa novom aplikacijom ispunjavamo našu viziju digitalnog autoputa prilagođenog korisniku. Aplikacija Autobahn primenljiva je za korisnike koji pored mogućnosti njihove navigacione aplikacije traže pouzdanije informacije o autoputevima. Cilj nam je da vožnju autoputem učinimo još pogodnijim za sve koji koriste aplikaciju“, kaže Stephan Krenz, predsednik upravnog odbora Autobahn GmbH des Bundes.

Aplikaciju se može preuzeti od danas; radi i na iOS i na Android uređajima.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com/play.google.com

Pročitajte i...