Nemačka policija izrekla kaznu od 1.700 evra zbog izbočine na ceradi

Nemački policajci kaznili su vozača privatnog kamiona sa 1.700 evra zbog kršenja pravila o poštenoj konkurenciji, jer je njegov kamion bio na nesiguran način napunjen odećom. Nemačka policijska patrola primetila je prošlog četvrtka (21. januara), u zoni servisa Vetterau u Hesenu, kamionsku prikolicu koja je izgledala preširoko.

Kada su službenici pregledali vozilo, utvrdili su da je prikolica bila natovarena džakovima za smeće prepunim polovne odeće, čija je ukupna težina bila veća od 15 tona. Ovaj teret je trebao biti upakovan u takozvane BigBags, barem prema teretnim dokumentima. Međutim, gledajući u prikolicu, nisu se videli veliki BigBagovi, a prilikom otvaranja zadnjih vrata, teret je pretio da padne iz prikolice na same policajce, izveštava nemačka policija.

Očigledno su vreće bile natrpane u prikolicu, a da nisu bile pravilno pričvršćene, pa je težina odeće pritisnuta na ceradu, što je vozilo učinilo širim od dozvoljenog. Policija je zabranila vozaču nastavak vožnje sve dok teret kamiona nije bio pravilno osiguran i dok nije bila otklonjen višak njegove širine.

Vozač, koji je ujedno i vlasnik kompanije, kažnjen je sa 1.700 evra zbog kršenja pravila o nelojalnoj konkurenciji.

Velika kazna i vreme provedeno na fiksiranju tereta sigurno će pokazati odgovornima da se kršenje pravila ne isplati “, prokomentarisali su u policiji.

izvor: trans.info

Foto di Rico Löb da Pixabay

Pročitajte i...