Nemačka: Otvorena nova teretana na otvorenom za kamiondžije

Nova teretana za vozače kamiona otvorena je u Herbolzheim Europa Rastpark-u na autoputu A5 u Nemačkoj. To je 107. teretana te vrste u Evropi i 23. u Nemačkoj.

Teretana se nalazi na ruti duž francusko-nemačke granice u Baden-Virtembergu. Dostupna je svim putnicima, ali je namenjena posebno profesionalnim vozačima. Nadamo se da će jednostavne vežbe koje se mogu izvoditi u teretani pomoći pri opuštanju i aktivnom odmoru u pauzama od posla.

Objekat je deo evropske mreže teretana-Truckers GIM, koji je vodeći projekat poljske nevladine organizacije-Truckers Life (fondacija radi na poboljšanju zdravlja i bezbednosti profesionalnih vozača).

Nova teretana izgrađena je zahvaljujući podršci UTA. „UTA je decenijama pouzdan partner vozačima, a takođe je posvećena zaštiti zdravlja vozača u njihovom izazovnom svakodnevnom životu“, kaže Carsten Bettermann, izvršni direktor UTA.

„Imamo dugogodišnje partnerstvo sa inicijativom DocStop, a zahvaljujući kampanjama„ Mi brinemo za vas “, pomogli smo vozačima kamiona da brinu o svom zdravlju i svakodnevnoj higijeni tokom najvećih faza pandemije koronavirusa.“, dodaje Bettermann.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com/https://truckerslife.eu

Pročitajte i...