Nemačka: autoprevoznik kaznjen sa 14.500 evra zbog višestrukih grešaka na tahografu

Jednom poljskom autoprevozniku izrečeno je 5 novčanih kazni u ukupnom iznosu od 14.500 EUR za tri kršenja radnog vremena vozača, kao i zbog nedozvoljene visine jedne od njegovih prikolica.

Ove prekršaje su otkrili službenici BAG-a, nemačke savezne kancelarije za prevoz tereta, u saradnji saobraćajnom policijom nemačkog grada Baireutha.

Policajci su najpre primetili kamionsku prikolicu, poljskih tablica, koja je saobraćala putem A9 prema Berlinu i koja je izgledala kao da je viša od najveće dozvoljene propisane visine. Tokom naknadne inspekcije u odmorištu Sophienberg, strani vozač kamiona i njegov kolega proglašeni su krivim za kršenje pravila o radnom vremenu vozača. Obojica kamiondžija nekoliko puta nisu uspela da ubace svoje karte u tahografe.

Kamionu je takođe zabranjeno da nastavi putovanje, jer je njegova prikolica bila viša za 22 centimetra od dozvoljene i problemi se nisu mogli otkloniti na licu mesta.

Da stvar bude još gora, kada se treći vozač prevozničke kompanije pojavio u svom kamionu sa gumama nižeg profila, policajci su otkrili da on nedeljama nije koristio svoju tahografsku karticu -i vozio čak 3.300 km bez nje.

Kao rezultat gore navedenih prekršaja, poljska kompanija za drumski transport moraće da plati novčane kazne u iznosu od 14.500 €.

*izvor: trans.info; foto: pixabay.com

Pročitajte i...