Najnovije vesti sa Lamanša: Francuska otvorila granicu sa Velikom Britanijom; potreban negativni test za koronavirus

Kako prenosi portal Trans.info, Francuska je sinoć najavila da će dozvoliti državljanima Francuske i EU, kao i britanskim stanovnicima koji žive u Francuskoj, da uđu u zemlju od juče u ponoć – pod uslovom da poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Prema Sky News-u, kancelarija francuskog premijera kaže da će „u narednim satima“ najaviti posebne mere za nastavak trgovine i prevoza iz Velike Britanije u Francusku.
Francuski ministar saobraćaja potvrdio je da će čamci, avioni i vozovi između Velike Britanije i Francuske od danas moći ponovo da saobraćaju.

Uprkos vestima, prevoznici su sinoć upozoravani da ne putuju u Kent.

Obrada rezultata PCR testa može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Budući da se detalji u vezi sa vozačima teretnih vozila očekuju kasnije, mogao bi biti slučaj da će vozači biti testirani bržim testovima.

Bilo kako bilo, medicinari će, ne sumnjamo, dobro odraditi svoj deo posla, a što se logistike tiče, u međuvremenu, nakon žalbi na nedostatak objekata u Manston Lorry Parku, dodatnih 70 toaleta će biti dodato na već postojećih 150. Pored toga, veće okruga Kent instaliralo je više portala na M20.

Za najnovije informacije o saobraćaju na M20, posetite web sajt Highways England-a.

*izvor: trans.info
*Image by 139904 from Pixabay

Pročitajte i...