„Najmodernije“ odmaralište u Austriji za teretna vozila

ASFINAG, koji vodi mrežu autoputeva u Austriji, najavio je da je u toku izgradnja “najmodernijeg” odmorišta u zemlji.

Smešten na A8 u blizini Vajberna, objekat ima brojne pogodnosti, kao i prostor za 112 kamiona.

Očekuje se da će odmorište na A8 biti završeno do kraja ove godine. Mesto odmorišta je staro parkiralište, tako da će se većina građevinskih radova odnositi na dogradnju savremene infrastrukture.

Odmaralište, isključivo za vozače kamiona, koristiće takozvani „parking konvoja“ kako bi se maksimizirao raspoloživi prostor. Pored toga, objekat će imati 10 punjača za električne kamione, kao i priključke za struju za hladnjače. Da bi se dalje smanjila emisija CO2, struja će se crpiti iz solarnog panela na krovu jedne od pogodnosti.

Prema ASFINAG-u, autoput A8 Inkreis u Gornjoj Austriji je jedna od tranzitnih osa sa najvećim udelom HGV saobraćaja u Austriji.

„Novo Hausruck Truck Stop odmaralište jasno karakteriše povećana bezbednost na putu. Ali kao jednoj od naših najvažnijih grupa kupaca, veoma nam je važno da vozačima kamiona ponudimo još više usluga i da odgovorimo na njihove potrebe. Rezultati sveobuhvatnog istraživanja vozača kamiona ugrađeni su u planiranje Hausruck Truck-Stop-a. A tema održivosti će takođe biti glavni prioritet ovde u budućnosti“, kažu članovi odbora ASFINAG-a Hartvig ​​Hufnagl i Jozef Fiala.

Što se tiče pogona za vozače, ASFINAG piše da će odmorište imati dovoljan broj tuševa i toaleta. Povrh svega, tu će se nalaziti vešeri, automati, oprema za fitnes, prostor za roštilj, plus zgrada u kojoj će vozači moći da pripremaju obroke.

Kada je reč o bezbednosti, parking će biti osvetljen LED rasvetom, a biće u funkciji i CCTV kamere. Konačno, na licu mesta će biti prisutan telefon za hitne slučajeve za kontaktiranje uprave za puteve.

izvor&foto: trans.info

Pročitajte i...