Na putevima Nemačke: Vozač procesuiran zbog pretovara kombija, vožnje bez dozvole i radne vize

Vozač kombija u Nemačkoj, koji je najpre pokušao da izbegbne saobraćajnu policiju i zaustavljanje, biće procesuiran nakon što je utvrđeno da je njegovo vozilo bilo u pretovaru sa 1.500 kilograma viška robe.

Prošlog ponedeljka, policajci su, u blizini čvorišta Holzkirchen na putu A8, primetili kombi koji se sumnjičavo naginjao na jednu stranu. Usledilo je signaliziranje vozaču kombija pomoću znaka „Bitte Folgen – Prati me“ sa policijskog vozila.

Međutim, vozač u početku nije reagovao na signal, što je navelo policajce da aktiviraju sirenu. To je navodno privuklo pažnju vozača, koji je zatim pratio policijski automobil do izlaza Holzkirchen.

Nakon kontrole težine vozila pomoću vage, na jednoj od stanica, kombi marke „Iveco“, koji ima dozvoljenu ukupnu težinu od 3.500 kilograma, težio je čak je 5.060 kilograma. Prema izjavi policije, vozač je toga morao biti svestan pošto su težine zabeležene na papirima koji su pratili robu od utovara.

Štaviše, inostrani vozač nije bio u mogućnosti da policajcima pokaže fizičku kopiju vozačke dozvole, već da jedino na svom pametnom telefonu pokaže mutnu fotografiju svoje licence. Povrh toga, prilikom provere pasoša, zvaničnici su ustanovili da on nije imao ni potrebnu vizu za rad u EU.

Bilo kako bilo, vozač će biti krivično gonjen zbog pretovara vozila u vožnji, vožnje bez dozvole i rada bez odgovarajuće vize. Sam vozač je ostavio značajan depozit i dozvoljeno mu je da nastavi put kući.

izvor: trans.info;

foto: trans.info

Pročitajte i...