Kuehne+Nagel vozi na solarnu energiju za smanjenje emisije CO2

Sa ciljem stvaranja održivijih rešenja za lanac snabdevanja, Kuehne+Nagel je odlučan da smanji emisiju CO2 u Holandiji postavljanjem fotonaponskih panela na svoje kamione.

 Solarni paneli će smanjiti potrošnju goriva do 1.200 litara godišnje, po vozilu, smanjujući emisiju CO2 po kamionu za 3,8 tona godišnje. Tradicionalno, kamioni troše veliku količinu električne energije, ali sa ugradnjom fotonapona na svaki kamion, smanjenje potrošnje goriva će biti značajno. Štaviše, integrisani sistem za upravljanje solarnom energijom takođe omogućava punjenje električnih uređaja kao što su telefoni i računari, napajanje klima uređaja u kabini kamiona i šlepera, koji je potreban za utovar i istovar.

Pored toga, vozač može da izmeri koliko je solarne energije isporučeno vozilu pomoću solarnih panela i koliko se troši po jednoj aktivnosti. Tokom letnjih meseci, sa više sunca, potrošnja goriva je još manja.

Rene van den Akker, nacionalni menadžer drumske logistike u Kuehne+Nagel-u, Beneluks kaže: „Kao vodeći provajder logistike, fokusirani smo na razvoj rešenja koja dekarbonizuju našu industriju i stvaraju održive lance snabdevanja. Primenom tehničkih inovacija možemo doprineti podršci zdravijem okruženju.”

Martijn Ildiz, izvršni direktor IM Efficienci, kaže: „U IM Efficienci, ponosni smo što podržavamo Kuehne+Nagel-ovu posvećenost inicijativi Ciljevi zasnovani na nauci za smanjenje emisije CO2. Pružajući održivo rešenje za smanjenje potrošnje goriva kamiona sa SolarOnTop-om, podržavamo prelazak na potpuno održiv drumski transport u budućnosti.”

izvor&foto: logistics-manager.com

Pročitajte i...