Kuehne + Nagel elektrifikuje svoju flotu kamiona

LOGISTIČKI gigant Kuehne + Nagel (K+N) započeo je 2024. sa vizijom da elektrifikuje svoju flotu kamiona.

Špediterska kompanija je objavila svoju nameru da smanji emisiju ugljen-dioksida u drumskom transportu korišćenjem električnih vozila na baterije (BEV) kao jedne od svojih inicijativa „Knjiži i potraživanja“ po meri.

Kupci koji koriste usluge drumskog prevoza kompanije K+N sada mogu da „zatraže“ smanjenje ugljenika električnih kamiona čak i kada nije moguće fizički prevesti svoju robu ovim vozilima, navodi se u saopštenju.

„Razlozi za to mogu biti nedovoljna infrastruktura za punjenje ili ograničen domet vožnje i nosivost. Rešenje pomaže da se premoste oni izazovi koji i danas ograničavaju primenu električnih kamiona“, navodi se u saopštenju.

„Ovo čini Kuehne + Nagel prvim provajderom logističkih usluga koji je lansirao ovo rešenje, koje je ranije bilo ograničeno na goriva sa niskim emisijama“.

Ova najnovija „zelena” vest prati kompanijsko uvođenje rešenja za postavljanje u oktobru prošle godine za klijente putne logistike koji kupuju hidrotretirano biljno ulje (HVO) kako bi smanjili emisije iz transporta.

HVO je biogorivo dobijeno od ostataka životinja, biljaka ili algi. Za razliku od tradicionalnih tečnih goriva kao što su fosilna nafta, prirodni gas i ugalj, biogoriva poput HVO se smatraju obnovljivim izvorima energije jer se materijali koji se koriste za stvaranje HVO dizela mogu brzo i lako dopuniti.

Hansjorg Rodi, član upravnog odbora kompanije Kuehne + Nagel International AG, koji je odgovoran za putnu logistiku, primećuje: „Mi vidimo baterijska električna vozila (BEV) kao budućnost za smanjenje emisija u drumskom teretnom saobraćaju. Ugradnja ugljenika podržava proširenje rešenja sa niskim emisijama kao što su BEV i pomaže u smanjenju premije koju kupci plaćaju za ova rešenja, čime se podržava dekarbonizacija drumskog transporta.”

Članak Svetskog ekonomskog foruma podvlači: „Bitka sa rastućim temperaturama, međutim, neće biti dobijena sve dok organizacije ne počnu da dekarboniziraju svoje sopstvene lance vrednosti kako bi uključile rešenja i operacije pozitivnije na prirodu.

Jednostavnim rečima, „umetanje“ ugljenika se fokusira na činjenje više dobrog, a ne na manje loše u nečijem lancu vrednosti“, dodaje se.

izvor&foto: aircargoeye

Pročitajte i...