Korona i dalje pravi probleme na putevima širom Evrope: Neki vozači kamiona koji ulaze u Nemačku iz Češke moraju imati negativne testove

Od danas će se Češka naći na nemačkoj listi zemalja sa visokim rizikom od koronavirusa. Kao posledica toga, neki vozači će morati da registruju svoje podatke i predstave negativan test na Koronu. Prema pravilima, vozači koji su proveli manje od 72 sata u Češkoj u poslednjih 10 dana (počev od datuma ulaska u Nemačku) moraće da prijave svoj ulazak u zemlju pomoću elektronskog sistema za registraciju ulaska (DEA) .

Oni koji su u Češkoj više od 72 sata moraće takođe da podnesu negativan rezultat testa za koronavirus. Važno je istaći da test nije moguće sprovesti na granici, a sam test treba datirati najkasnije 48 sati pre ulaska. Mapa testnih centara u Češkoj Republici koji nude brze testove na koronavirus možete pronaći ovde: https://testovani.uzis.cz/antigen .

Pravila za ulazak u Nemačku iz visoko rizičnih zemalja izazvala su kontroverzu u transportnoj industriji. Nemačko transportno udruženje čak je upozorilo da oni predstavljaju pretnju stabilnosti lanaca snabdevanja.

izvor: trans.info

Foto di Miguel Á. Padriñán da Pixabay

Pročitajte i...