Komora bugarskih drumskih prevoznika pridružuje se IRU

Komora bugarskih drumskih prevoznika (CBRH) postala je pridruženi član IRU.

CBRH je osnovan 2017. godine kao neprofitna organizacija. Okupljajući preko 300 članova, CBRH mreža stalno raste na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Njihov glavni cilj je postizanje povezanosti i komunikacije u celom transportnom lancu, od javnih vlasti do malih i srednjih preduzeća u sektoru drumskog saobraćaja.

U tom cilju, njegove aktivnosti se fokusiraju na poboljšanje uslova za vozače kamiona i uklanjanje diskriminatornih politika kroz kampanje za podizanje svesti i razgovore sa pravnim licima.

CBRH je aktivno uključen u poboljšanje atraktivnosti profesija i stvaranje sigurnijeg i pravednijeg okruženja. Takođe radi na povećanju udela alternativnih goriva u industriji.

Ulaskom u IRU, CBRH ima za cilj da uspostavi jaka partnerstva sa institucijama Evropske unije i drugim međunarodnim organizacijama. Fokusiraće se na razvoj održivijeg i konkurentnijeg transportnog sektora olakšavanjem pristupa inovativnoj tehnologiji.

IRU sa zadovoljstvom pozdravlja CBRH kao svog najnovijeg člana i raduje se zajedničkom radu na izgradnji prosperitetnih ekonomija i društava jačanjem putne povezanosti.

*izvor: iru.org; foto: unsplash.com

Pročitajte i...